Kawai K-500 ATX2-f PE Demo/Showroom-model

  • Product is : VERKOCHT!
  • Levertijd : Niet meer leverbaar
  • Leverings kosten : Neem contact op voor de bezorgkosten
  • Garantie termijn : 5 Jaar
  • Staat in de Showroom? : Nee

 Zangbodem luidspreker systeem K-500 ATX-f Demo/Showroom-model

Deze K-500 ATX-f is de voorganger van de K500 Aures en maakt het spelen ook zonder het gebruik van een koptelefoon mogelijk. Door het gebruik van een transducer worden vibraties op de zangbodem overgedragen. Dankzij deze techniek en het extra inzetten van vier luidsprekers ontstaat een aangenaam ruimtelijk klankbeeld. Het verschil met de Kawai K-500 Aures is dat het volume van deze f-versie niet zo luid is. Uiteraard hard genoeg om heerlijk te oefenen. 

Het neerkomen van de hamers op de snaren veroorzaakt een vibratie bij de snaren en de resonantiebodem. Zo kan de warme, natuurlijke en onverwisselbare klank van een akoestische piano zich ontplooien. Op een excellente piano spelen pianisten met spontaniteit en hartstocht. Deze enthousiaste uitdrukkingsvorm is echter niet altijd welkom. Er zijn altijd weer situaties en omgevingen waar het pianospel als storend wordt ondervonden. Wanneer bijv. kinderen toonladders oefenen, terwijl andere familieleden rustig TV willen kijken. Zelfs het spelen van een rustig Prélude van Chopin kan - na kortere of langere tijd - de buren storen. De AnyTimeX2 modellen zijn met een geluidsonderdrukking voor het akoestische gedeelte van het klavier en een hoogwaardige digitaalpiano techniek uitgerust. Deze opties maken het voor de pianist mogelijk om steeds het speelgevoel van een traditionele piano te genieten en door het gebruik van een koptelefoon niemand te storen. Uitstekend speelgevoel en digitale flexibiliteit:

Kawai
Product Omschrijving
Details

Zangbodem luidspreker systeem (ATX-f model)

Deze versie maakt het spelen ook zonder het gebruik van een koptelefoon mogelijk. Door het gebruik van een transducer worden vibraties op de zangbodem overgedragen. Dankzij deze techniek en het extra inzetten van vier luidsprekers ontstaat een aangenaam ruimtelijk klankbeeld.

Dag en nacht

Het neerkomen van de hamers op de snaren veroorzaakt een vibratie bij de snaren en de resonantiebodem. Zo kan de warme, natuurlijke en onverwisselbare klank van een akoestische piano zich ontplooien. Op een excellente piano spelen pianisten met spontaniteit en hartstocht. Deze enthousiaste uitdrukkingsvorm is echter niet altijd welkom. Er zijn altijd weer situaties en omgevingen waar het pianospel als storend wordt ondervonden. Wanneer bijv. kinderen toonladders oefenen, terwijl andere familieleden rustig TV willen kijken. Zelfs het spelen van een rustig Prélude van Chopin kan - na kortere of langere tijd - de buren storen. De AnyTimeX2 modellen zijn met een geluidsonderdrukking voor het akoestische gedeelte van het klavier en een hoogwaardige digitaalpiano techniek uitgerust. Deze opties maken het voor de pianist mogelijk om steeds het speelgevoel van een traditionele piano te genieten en door het gebruik van een koptelefoon niemand te storen. Uitstekend speelgevoel en digitale flexibiliteit: De nieuwe AnyTimeX2 Hybrid piano's van KAWAI.

Klavier

KAWAI revolutioneerde in 1971 de pianobouw door het gebruik van de werkstof ABS in het pianomechaniek. De voordelen van dit stabiele, lichte en stevige materiaal in vergelijking met hout zijn duidelijk: geen breuken bij steeds sterkere belastingen en geen samentrekken resp. uitzetten bij klimaatveranderingen. Het invoeren van ABS mechaniekdelen is een voorbeeld voor uitstekende ontwikkeling in de moderne pianobouw, die bij pianisten en pianotechnici wereldwijd zeer gewaardeerd wordt. Met de Millennium III Upright Action bracht KAWAI in 2006 een klavier op de markt om de drie belangrijkste elementen voor pianisten te realiseren: snelheid, controle van de aanslag en inzet van kracht. Het invoeren van de nog stabielere werkstof ABS Karbon maakte de ontwikkeling van nog lichtere mechanische onderdelen mogelijk. Repetitie en controle van de aanslag werden nogmaals duidelijk verbeterd.

Klank

Wanneer de akoestische componenten uitgeschakeld zijn, gebruiken de KAWAI AnyTimeX2 piano's een unieke digitale technologie die in het Shigeru onderzoek- en ontwikkelingslaboratorium in Ryuyo, Japan, waar ook de KAWAI EX concertvleugels in handwerk vervaardigd worden, ontwikkeld werd. In een geluiddichte ruimte zonder audio reflecties werd de volle en uitgebalanceerde klank van een KAWAI EX concertvleugel door gerenommeerde samplingspecialisten uit de hele wereld opgenomen. Uit deze opnames werd een soort vingerafdruk van de vleugel gemaakt, die een exacte imitatie van de harmonische en dynamische structuren weergeeft. De Harmonic Imaging™ technologie reproduceert het omvangrijke dynamische bereik van de originele klank van de concertvleugel en is ook de basis voor nog meer hoogwaardige instrumentale klanken.

IHSS Sensor System

Het volume van de afzonderlijke tonen van een akoestische piano is afhankelijk van de snelheid waarmee de hamers de snaren aanslaan. Een voorzichtige aanslag veroorzaakt een langzame beweging van de hamer en produceert slechts een geringe geluidssterkte. Een snelle aanslag veroorzaakt een snelle beweging van de hamer waardoor een hoog volume wordt bereikt. De AnyTimeX2 instrumenten reproduceren exact dit gedrag door in het pianomechaniek geïntegreerde sensoren, die de bewegingen van iedere hamer precies herkennen. Zowel bij het spelen van snelle passages waarbij dezelfde toetsen meermaals na elkaar worden aangeslagen als ook bij rustige stukken met langzaam aangeslagen toetsen: KAWAI's Integrated Hammer Sensing System (IHSS) geeft de pianist uitstekende muzikale expressiemogelijkheden die het spelen van de allerfijnste nuances mogelijk maken. IHSS werkt wezenlijk preciezer dan de tot nu toe bestaande toetsensensor technieken.

Digitaal comfort

De AnyTimeX2 controle-eenheid is onder de speeltafel aangebracht. De AnyTimeX2 en AnyTimeX2-f modellen zijn bovendien met een uittrekbaar bedieningspaneel uitgerust, dat een display en verschillende functieknoppen tevoorschijn brengt. Digitale functies breiden de mogelijkheden van de AnyTimeX2 piano uit. Daarvoor staan functies zoals transponeren, stemming, een metronoom, een song recorder (behalve K-15 ATX-p) en een keuze aan hoogwaardige klanken tot uw beschikking, waarmee u de meest uiteenlopende muziekstijlen kunt spelen. De beide aan de voorzijde aangebrachte aansluitingen voor koptelefoon zijn bijv. ideaal voor het gebruik op muziekscholen, terwijl verdere aansluitmogelijkheden de gelegenheid tot een groot aantal andere toepassingen geven.

Harmonic Imaging XL (HI-XL)

Harmonic Imaging XL heet de nieuwste piano klankopwekking, die in de nieuwe AnytimeX2 en AnyTimeX2-f modellen wordt ingezet. Ze bezit een aanzienlijk groter wavetable-geheugen dan de tot nu toe gebruikte UPHI klankopwekking, en beschikt onder meer over langere aanslagsamples (tot 120 % meer geheugen), waarvan het gedrag van de boventonen en de fase van uitklingen van de piano enorm profiteren. Door verschil in de kracht van de aanslag op het klavier verandert niet alleen het volume, maar natuurlijk ook het individuele klankkarakter van iedere afzonderlijke toon. De Harmonic Imaging XL technologie reproduceert de harmonische structuren absoluut op natuurlijke wijze in ieder dynamisch bereik ... van pianissimo tot fortissimo. Dankzij de Harmonic Imaging XL klanktechnologie wordt het spelen een ongelooflijk natuurlijke klankbelevenis.

88 Toetsen Sampling

De prachtige klank van de EX concertvleugel is het hart van de nieuwe AnytimeX2 modellen van Kawai. Alle 88 toetsen van dit buitengewone instrument werden minutieus opgenomen en geanalyseerd. De individuele opname van iedere toets afzonderlijk op deze wijze en hun weergave garanderen een excellent klankbeeld met het karakter van de originele EX concertvleugel. Het spelen van deze klank is een unieke belevenis.

Akoestiek piano veelzijdigheid

De AnytimeX2 modellen beschikken over een keuze aan akoestische pianoklanken die ideaal geschikt zijn voor het spelen van de meest uiteenlopende muziekstijlen. Behalve de vleugelsounds vindt men nu ook de klank van een traditionele piano in de nieuwe modellen (behalve K-15 ATX2-p). Een ervaren pianotechnicus speelt een belangrijke rol voor een akoestische piano om deze in de beste toestand te houden en perfect te intoneren of te stemmen. Onze Virtual Technician functie vervult deze opgaven in de AnytimeX2 en AnyTimeX2-f modellen digitaal. U vindt instellingen voor virtuele intonatie, snaren- en/of demperresonantie, curven van de aanslagdynamiek, stemming enz. U kunt zelfs de toonhoogte en het volume van afzonderlijke tonen veranderen.

Omvangrijke klankkeuze

Behalve over de realistische akoestische pianoklanken beschikken de modellen van de AnytimeX2 serie ook over een keuze aan verdere klanken, zoals bijv. E-Piano, Hammondorgel of strijkers, die de musicus de mogelijkheid tot een grote muzikale veelzijdigheid bieden. De AnytimeX2 en AnyTimeX2-f modellen beschikken over verschillende klaviermodi. Zo maakt de Dual modus het gelijktijdig spelen van twee verschillende klanken (bijv. vleugel en strijkers) op het klavier mogelijk, terwijl de split- resp. vierhandig modus een verdeling van het klavier in een linker en een rechter bereik mogelijk maakt. De betreffende volumebalans kan snel en eenvoudig per druk op de knop worden ingesteld.

Nieuwe effect- & galmprocessor

De nieuwe effect- en galmprocessor verleent de eersteklas klanken in de AnytimeX2 en AnyTimeX2-f modellen nog dat vleugje extra. Kies eenvoudig een van de verschillende op maat gesneden effecten zoals Chorus, Tremolo of Delay. Of gebruik de Amp simulator in combinatie met E-Piano sounds of hammondorgelklanken en geef de wat ruwe digitale klank de typische warmte van buizenversterkers. Vervolgens kunt u nog met een van de zes hoogwaardige galmeffecten de omgevingen van kleine ruimtes tot aan de kathedraal simuleren en ook bij het spelen via koptelefoon van de hele ruimtelijke volle klank genieten.

Flexible USB/MIDI toepassingsmogelijkheden

De AnytimeX2 modellen zijn met MIDI aansluitingen uitgerust, die u de mogelijkheid bieden om MIDI gegevens met een aangesloten computer of een ander MIDI-instrument uit te wisselen. De USB to Device functionaliteit (behalve K-15 ATX2-p) maakt het songs (die in het interne geheugen van het instrument werden opgeslagen) op een extern geheugenmedium mogelijk. MIDI-files (SMF) kunnen direct met het instrument van een aangesloten USB geheugenmedium worden afgespeeld, zonder dat hiervoor extra hardware nodig is.

MP3 Audio opname & weergave

U kunt ook eenvoudig een USB geheugenmedium aan een AnytimeX2 model (behalve K-15 ATX2-p) aansluiten en uw spel als audio file (MP3 of WAV) daarop opnemen en vervolgens aan vrienden per e-mail zenden of de opname op een CD branden. Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingsartiest van een USB geheugenmedium in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk.

Nuttige aansluitmogelijkheden

Behalve over de aansluiting USB to Device beschikken de AnytimeX2 en AnytimeX2-f modellen over MIDI aansluitingen en bovendien over een stereo audio ingang en een stereo audio uitgang. Daardoor zijn deze instrumenten nog flexibeler in het gebruik met computers en andere audio producten.

Geïntegreerde Lesson functie

De sterke Lesson functie in de AnytimeX2 series (behalve K-15 ATX2-p) ondersteunt de pianist in spe bij het leren pianospelen door een geïntegreerde keuze van voor de pianoles typische etudes van Czerny, Burgmüller, Beyer en Bach, die in de instrumenten zijn opgeslagen. Bovendien bevat de Lesson functie ook in totaal 40 traditionele vingeroefeningen, toonladders en opwarmoefeningen. De bladmuziek is bij de levering inbegrepen.

Energie besparen

De AnytimeX2 modellen beschikken over een automatische uitschakelfunctie. Het instrument schakelt zich uit, wanneer er voor een bepaalde tijd niet op wordt gespeeld.

- 130cm bouwhoogte - Millennium III mechaniek - Verlengde toetsen - Mahonie hamerkern - Hamerkoppen met ondervilt - Zangbodem vanaf de bas tot aan de discant verjongd - Rondlopend gietijzeren plaat - Agraffen - 100 cm lessenaar - Neotex toetsenbeleg - Klavierlijst door metalen staaf versterkt - Versterkt klavierraam

Millenium III

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie
Resonantiebodem 1,45qm vurenhout
Rasten 5
Hamers Mahonie met ondervilt
Mechaniek Millennium III
Toetsenbeleg NEOTEX
Toetsherkenning IHSS, optisch
Klankopwekking Harmonic Imaging™ XL (HI-XL), 88 toetsen sampling
Klanken 27 (Concert Grand, Concert Grand 2, Studio Grand, Studio Grand 2, Mellow Grand, Mellow Grand 2, Upright Piano, Modern Piano, Rock Piano, Classic E. Piano, 60’s E.P., Modern E.P., Jazz Organ, Church Organ, Harpsichord, Harpsichord Oct., Vibraphone, Celesta, Slow Strings, String Pad, String Ensemble, Harp, Pizzicato Str., Choir, Wood Bass, Finger Bass, W. Bass & Ride)
Polyfonie max. 256-stemmig
Galm 6 (Room, Lounge, Small Hall, Concert Hall, Live Hall, Cathedral)
Galm parameters Reverb Depth, Reverb Time
Effecten Stereo Delay, Ping Delay, Triple Delay, Chorus, Classic Chorus, Tremolo, Classic Tremolo, Auto Pan, Classic Auto Pan, Phaser, Rotary, Combination Effects x 4, Amplified Effects x 3
Effect parameters Dry/Wet, Time, Speed, Mono/Stereo, Accel./Rotary Speed – De parameters zijn afhankelijk van het effect.
Keyboard modi Dual modus, Split modus, Vierhandig modus (incl. volume/balans regeling)
Aanslagdynamiekcurven Light+, Light, Normal, Heavy, Heavy+, Off (Constant), User 1, User 2
Stemmingen Equal Temperament (Equal Piano Only), Pure Temperament (Major), Pure Temperament (Minor), Pythagorean, Meantone, Werckmeister III, Kirnberger III, Equal Temperament (Flat), Equal Temperament (Equal Stretch), USER Temperament
Interne recorder 10 songs, 2 sporen, max. 90.000 noten
USB functies: audio weergave MP3: 32 kHz/44.1 kHz/48 kHz, Mono/Stereo, Bit Rate: 8-320 kBit/s (constant & variabel) WAV: 32 kHz/44.1 kHz/48 kHz, Mono/Stereo
USB functies: audio opname MP3: 44.1 kHz, 16 bit, Stereo, 192 kBit/s (constant) WAV: 44.1 kHz, 16 bit, Stereo, 1,411 kBit/s (ongecomprimeerd)
Verdere USB functies Load Internal Song, Load User Memory, Save Internal Song, Save SMF Song, Save User Memory, Rename File, Delete File, Format USB, Convert Song to Audio, Overdub Audio
Externe geheugenmedia USB stick, USB diskdriver, USB vaste schijf
Metronoom/ maatsoorten 10 maatsoorten, tempo, volume, excl. 100 slagwerkritmes
Virtual Technician Intonatie, demperresonantie, dempergeluid, snarenresonantie, Key-off Effect (incl. Key-Off Release), geluid terugvallende hamer, vertraging hamer, vleugelklep, Decay Time, soft pedaal intensiteit, temperatuur (incl. user temperatuur), grondtoon van de temperatuur, Stretch Tuning, User Tuning, User Key Volume, Half-Pedal Adjust, Minimum Touch
Lesson functie 326 titels van Czerny, Burgmüller, Beyer, Bach en Hanon (incl. muziek). Extra vingertraining met 4 toonladders (majeur, nat. mineur, harm. mineur, mel. mineur), 2 drieklank-, 2 cadens- en 2 akkoordoefeningen in steeds alle toonsoorten met beoordelingsfunctie
Display 128 x 64 pixels LC-display met achtergrondbelichting
Opnamevermogen ATX2: 20W / ATX2-f: 25W
Vermogen ATX2-f 15W + 10W
Aansluitingen LINE IN (stereo-mini-jack), LINE OUT (stereo-mini-jack), koptelefoon x 2, MIDI (IN/OUT), USB to Device
Toebehoren incl. Koptelefoon, Netspanningsadapter PS-154, Muziekboekjes voor de Lesson functie, Gebruikershandleiding
Afmetingen in cm (HxBxD) 130 x 150 x 62
Gewicht in kg ATX2-F: 247
Oppervlak zwart gepolijst
Garantie 5 Jaar
Staat in showroom Nee
Bezorgkosten Neem contact op voor de bezorgkosten
Bezorgtijd Niet meer leverbaar
Merk Kawai
Instrument is: VERKOCHT!
Maandaanbieding Nee
Silent Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation