Kawai K-200 ATX3 PE Anytime Piano

  • Product is : UITVERKOCHT!
  • Levertijd : Niet meer leverbaar
  • Leverings kosten : Dit product wordt gratis bezorgd
  • Garantie termijn : 5 Jaar
  • Staat in de Showroom? : Nee

Kawai K200 ATX3 Anytime piano

Dag en nacht

Het neerkomen van de hamers op de snaren veroorzaakt een vibratie bij de snaren en de resonantiebodem. Zo kan de warme, natuurlijke en onverwisselbare klank van een akoestische piano zich ontplooien. Op een excellente piano spelen pianisten met spontaniteit en hartstocht. Deze enthousiaste uitdrukkingsvorm is echter niet altijd welkom. Er zijn altijd weer situaties en omgevingen waar het pianospel als storend wordt ondervonden. Wanneer bijv. kinderen toonladders oefenen, terwijl andere familieleden rustig TV willen kijken. Zelfs het spelen van een rustig Prélude van Chopin kan - na kortere of langere tijd - de buren storen. De AnyTimeX3 modellen zijn met een geluidsonderdrukking voor het akoestische gedeelte van het klavier en een hoogwaardige digitaalpiano techniek uitgerust. Deze opties maken het voor de pianist mogelijk om steeds het speelgevoel van een traditionele piano te genieten en door het gebruik van een koptelefoon niemand te storen. Bij de levering van de AnyTimeX3 modellen inbegrepen bevindt zich de nieuw ontwikkelde Kawai koptelefoon SH-9. Hij is speciaal op de geïntegreerde klankopwekking van de instrumenten afgestemd.

Kawai
Product Omschrijving
Details

Millennium III klavier

KAWAI revolutioneerde in 1971 de pianobouw door het gebruik van de werkstof ABS in het pianomechaniek. De voordelen van dit stabiele, lichte en stevige materiaal in vergelijking met hout zijn duidelijk: geen breuken bij steeds sterkere belastingen en geen samentrekken resp. uitzetten bij klimaatveranderingen. Het invoeren van ABS mechaniekdelen is een voorbeeld voor uitstekende ontwikkeling in de moderne pianobouw, die bij pianisten en pianotechnici wereldwijd zeer gewaardeerd wordt. Met de Millennium III Upright Action bracht KAWAI in 2006 een klavier op de markt om de drie belangrijkste elementen voor pianisten te realiseren: snelheid, controle van de aanslag en inzet van kracht. Het invoeren van de nog stabielere werkstof ABS Karbon maakte de ontwikkeling van nog lichtere mechanische onderdelen mogelijk. Repetitie en controle van de aanslag werden nogmaals duidelijk verbeterd.

De klank van de Shigeru Kawai SK-EX concertvleugel, gereproduceerd met de nieuwste SK-EX Rendering Sound technologie

De schitterende klank van de Kawai SK-EX concertvleugel vormt het hart van de nieuwe AnyTimeX3 modellen. De wereldwijd in hoog aanzien staande Shigeru Kawai modellen worden vanwege hun heldere klank gewaardeerd en zijn steeds weer te vinden op de podia van concertzalen en conservatoria. Om de indrukwekkende klank van de Shigeru vleugel zo natuurgetrouw mogelijk te kunnen reproduceren, heeft Kawai de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door een Multi-Channel-sampling met hoge resolutie van alle 88 toetsen, gecombineerd met de nieuwste resonantie modelling technologie. De Multi-Channel-sampling bevat de klank, opgenomen van meerdere posities van de Shigeru Kawai concertvleugel, die een breder spectrum kan reproduceren en zodoende meer levendige en authentieke klankveranderingen bij een dynamisch spel mogelijk maakt. Deze natuurlijke en expressieve klank wordt nog rijker door het gebruik van Physical Modelling met nieuw ontwikkelde resonantie algoritmen. De complexe totale klank, die samengesteld is uit de snaren, de pedalen en vele andere onderdelen van een akoestische concertvleugel, geeft de speler het gevoel alsof hij achter een echt instrument zit.

IHSS Sensor System

Het volume van de afzonderlijke tonen van een akoestische piano is afhankelijk van de snelheid waarmee de hamers de snaren aanslaan. Een voorzichtige aanslag veroorzaakt een langzame beweging van de hamer en produceert slechts een geringe geluidssterkte. Een snelle aanslag veroorzaakt een snelle beweging van de hamer waardoor een hoog volume wordt bereikt. De AnyTimeX3 instrumenten reproduceren exact dit gedrag door in het pianomechaniek geïntegreerde sensoren, die de bewegingen van iedere hamer precies herkennen. Zowel bij het spelen van snelle passages waarbij dezelfde toetsen meermaals na elkaar worden aangeslagen als ook bij rustige stukken met langzaam aangeslagen toetsen: KAWAI´s Integrated Hammer Sensing System (IHSS) geeft de pianist uitstekende muzikale expressiemogelijkheden die het spelen van de allerfijnste nuances mogelijk maken. IHSS werkt wezenlijk preciezer dan de tot nu toe bestaande toetsensensor technieken.

Digitaal comfort

Het grote touchscreen bedieningspaneel bevindt zich links naast het klavier, hetgeen het klassieke design onderstreept. Via het bedieningspaneel kunt u functies zoals transponeren, stemming, metronoom, song recorder en natuurlijk de klankkeuze toepassen. Er staat een groot aantal klanken van zeer goede kwaliteit tot uw beschikking, waarmee u de meest uiteenlopende genres kunt spelen. Twee aansluitingen voor koptelefoons zijn gemakkelijk bereikbaar aan de voorkant onder het klavier aangebracht. Er zijn nog meer aansluitmogelijkheden voor bijv. USB to Device, USB to Host of ook voor het aansluiten van audio-producten voorhanden. Ook snoerloze verbindingen via Bluetooth (MIDI LE en Audio) met ondersteunde Smart Devices zijn mogelijk.

Alternatieve akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken

Behalve met de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking zijn de AnyTimeX3 modellen nog met de populaire Harmonic Imaging XL technologie uitgerust. Deze bevat akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken. Zo vindt u bijvoorbeeld de bijzondere klank van de Kawai EX concertvleugel, die – naast andere vleugels – vaak internationaal door beroepspianisten voor evenementen zoals het Chopin-, Tsjaikovski- of het Rubinsteinconcours wordt uitgekozen. De klanken van de middelgrote Shigeru Kawai vleugel SK-5 en van de akoestische Kawai piano K-60 geven de speler de mogelijkheid ook eens verschillende klankkarakteristieken van verschillende afmetingen van vleugels of de karakteristiek van een akoestische piano te leren kennen. Behalve over de akoestische pianoklanken beschikken de AnyTimeX3 modellen over een uitgebreide keuze aan verdere klanken, zoals bijv. E-piano´s, Hammond- of kerkorgel, strijkers- of ook koorklanken, die de musicus een zeer afwisselend spel van de meest uiteenlopende genres mogelijk maken. De Dual modus maakt het gelijktijdig spelen van twee verschillende klanken (bijv. vleugel en strijkers) op het klavier mogelijk, terwijl de Split resp. vierhandig modus een onderverdeling van het klavier in een linker en een rechter gedeelte mogelijk maakt.

Verander het klankkarakter naar uw voorstellingen met de Virtual Technician

Met de geïntegreerde Virtual Technician functie in de AnyTimeX3 modellen kan het klankkarakter van de gekozen akoestische piano-, clavecimbel- of E-pianoklank eenvoudig via de display worden veranderd. Zo kan men bijvoorbeeld de intensiteit van de resonanties van snaren, dempers en klankkast of het geluid van de terugvallende hamers instellen. Men kan zelfs de toonhoogte en het volume van enkele afzonderlijke tonen veranderen en vervolgens op een favoriete geheugenplaats opslaan.

Bluetooth® MIDI en Audio

Naast de MIDI aansluitingen, waarmee een verbinding met andere MIDI toestellen kan worden gemaakt, zijn de AnyTimeX3 modellen ook met Bluetooth MIDI en Bluetooth Audio techniek uitgerust, die een draadloze communicatie met ondersteunde Smart Devices (bijv. smartphone of tablet) mogelijk maakt. Wanneer de AnyTimeX3 modellen een keer met een smartphone, tablet of een ander intelligent toestel zijn verbonden, kan de bezitter in verbinding met zijn instrument comfortabel gebruikmaken van een ruime keuze aan muziekgerelateerde apps of bijv. zijn audiofiles, die op een gekoppeld product opgeslagen zijn, draadloos via de aangesloten koptelefoons van de AnyTimeX3 modellen weergeven.
* De Bluetooth functionaliteit is niet in ieder verkoopland in de AnyTimeX3 modellen voorhanden .

USB to Device functionaliteit met MP3/WAV opname en weergave

De AnyTimeX3 modellen zijn met USB aansluitingen uitgerust, die u niet alleen de mogelijkheid bieden om MIDI gegevens met een aangesloten computer uit te wisselen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook gegevens direct op een USB geheugenmedium opslaan of van een USB geheugenmedium direct in het instrument laden. Deze USB to Device functionaliteit maakt het mogelijk om songs (die in het interne geheugen van de AnyTimeX3 modellen werden opgeslagen) op een extern geheugenmedium af te spelen of daarop opgeslagen MIDI-files (SMF) direct met het instrument af te spelen zonder extra hardware nodig te hebben. Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingsartiest in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk. U kunt ook uw eigen spel in het MP3- of WAV-formaat opnemen en bijvoorbeeld aan uw vrienden per e-mail sturen, de songs op een smartphone of een computer beluisteren of op uw computer op een cd branden.

Geïntegreerde Lesson functie

De sterke Lesson functie in de AnytimeX3 modellen ondersteunt de pianist in spe bij het leren pianospelen door een geïntegreerde keuze van voor de pianoles typische etudes van Czerny, Burgmüller, Beyer, Bach, Chopin, die in de instrumenten zijn opgeslagen. Bovendien bevat de Lesson functie ook in totaal 40 traditionele vingeroefeningen, toonladders en opwarmoefeningen. De bladmuziek is bij de levering inbegrepen.

Energie besparen

De AnytimeX3 modellen beschikken over een automatische uitschakelfunctie. Het instrument schakelt zich uit, wanneer er voor een bepaalde tijd niet op wordt gespeeld.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie
Resonantiebodem 1,34qm vurenhout
Rasten 4
Hamers Mahonie met ondervilt
Mechaniek Millennium III
Toetsenbeleg Wit: Acryl, Zwart: Phenol, loodvrije gewichten
Toetsherkenning IHSS, optisch
Klankopwekking Pianist modus: SK-EX multi-channel 88 toetsen rendering;
Sound modus: Harmonic Imaging™ XL, 88 toetsen piano sampling
Klanken Pianist modus: SK-EX Concert Grand, 10 rendering karakters
Sound modus: 88 sounds (vleugels: Shigeru Kawai EX, Kawai EX, SK-5)
Polyfonie max. 256-stemmig
Effecten Pianist modus: Resonance Depth (10 types), Ambience (10 types)
Sound mode: Reverb (6 types), Effects (24 types), (Chorus x 3, Delay x 3, Tremolo x 3, Auto pan x 2, Phaser x 2, Rotary x 6, Combination x 5)
Keyboard modi Dual modus, Split modus, Vierhandig modus (alleen voor sound modus, incl. volume/balans regeling)
Aanslagdynamiekcurven Light+, Light, Normal, Heavy, Heavy+, Off (Constant), User
Stemmingen Equal (Piano Only), Pure (Major), Pure (Minor), Pythagorean, Meantone, Werckmeister III, Kirnberger III, Equal (Flat), Equal (Stretch), USER
Interne recorder Pianist modus: 3 song recorder (ca. 10 min. per song)
Sound modus: 10 songs, 2 sporen recorder (ca. 90,000 noten)
Metronoom/ maatsoorten 10 maatsoorten + 100 slagwerkritmes, tempo en volume instelbaar 
Virtual Technician Pianist modus: Touch Curve (incl. User), Voicing (incl. User), Damper Noise, Fall-back Noise, Hammer Delay, Minimum Touch, Key Volume (incl. User), Half-Pedal Adjust, Soft Pedal Depth
Sound modus: Touch Curve (incl. User), Voicing (incl. User), Damper Resonance, Damper Noise, String Resonance, Undamped String Resonance, Cabinet Resonance, Key-off Effect, Fall-back Noise, Hammer Delay, Topboard Simulation, Decay Time, Minimum Touch, Stretch Tuning (incl. User), Temperament (incl. User), Temperament Key, Key Volume (incl. User), Half-Pedal Adjust, Soft Pedal Depth
Lesson functie Oefeningen van Burgmüller, Czerny, Beyer, Bach, Chopin en vingeroefeningen incl. muziek / titels van Alfred zonder muziek
Display 5” LCD touchscreen (480 x 800 pixels)
Bluetooth Bluetooth (Ver. 4.0; GATT compatible),Bluetooth Low Energy MIDI Specification compliant, Bluetooth Audio
Favorites 16 geheugenplaatsen (4 x 4 pagina´s)
USB functies Weergave: MP3, WAV, SMF ; Opname: MP3, WAV ; Functies: Audio Overdub, Interne songs laden, Interne songs opslaan, SMF song opslaan, Registrierungen laden, Favorite geheugenplaats opslaan, Song wissen, USB formatteren
Opnamevermogen 20W
Aansluitingen LINE IN (1/8” STEREO), LINE IN Level, LINE OUT (1/4” L/MONO, R), Headphones x 2 (1/4”, 1/8”), MIDI (IN/OUT), USB to Host, USB to Device
Afmetingen in cm (HxBxD) 114 x 149 x 57
Gewicht in kg 208
Garantie 5 Jaar
Staat in showroom Nee
Bezorgkosten Dit product wordt gratis bezorgd
Bezorgtijd Niet meer leverbaar
Merk Kawai
Instrument is: UITVERKOCHT!
Maandaanbieding Nee
Silent Ja
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation