Ketron SD1000 incl. SoundPatch voor Tyros4

 • Product is : Nieuw
 • Levertijd : Direct Leverbaar!
 • Leverings kosten : Dit product wordt gratis bezorgd
 • Garantie termijn : 36 maanden
 • Staat in de Showroom? : Ja

Ketron SD1000 incl. SoundPatch en MidiPatch voor Yamaha Tyros4

 • Ketron SD1000 Professional Sound Module
 • SoundPatch T4 (file op USB-stick)
 • MidiPatch T4 (file op USB-stick)
 • Nederlandstalige handleiding 'stap voor stap'

Ketron keyboards en expanders staan bekend om hun "Best Natural Sounds"

Door de bijgeleverde software (SoundPatch & MidiPatch Tyros4) kunt u op eenvoudige wijze 384 Ketron klanken toevoegen voor Tyros4.

Muziekhuis Dera heeft Ketron SD1000 Professional Sound Module op geraffineerde wijze met Yamaha Tyros4 gecombineerd. Maar liefst 384 extra Ketron sounds maken Tyros4 nog completer. Een extra hart voor Tyros4!

Garantie 36 maanden

 

 

Normale prijs: € 529,00

Dera prijs : € 499,00

meer informatie
Ketron
Product Omschrijving
Details

Net zoals Tyros5 was voormalig topmodel Yamaha Tyros4 wereldwijd een groot verkoopsucces!

Door het makkelijke bedieningsconcept, TFT-display, Music Finder, dubbele USB, SA2 klanken, honderden fantastische styles en vele andere mogelijkheden is dit ook niet verwonderlijk. Japanse kwaliteit pur sang!

Uiteraard zijn er ook andere merken die zeer goede keyboards bouwen zoals bijvoorbeeld Korg, Ketron, Roland of Wersi. Allemaal hebben ze hun specifieke kwaliteiten. Het Italiaanse KETRON (vroeger Solton) heeft sinds jaar en dag een grote schare liefhebbers. Zowel de hobby thuisspelers als de entertainers en professionele studiomuzikanten waarderen de natuurgetrouwe kwaliteitsklanken van dit merk.

Niet voor niets is de slogan van Ketron: Best Natural Sounds!

We horen u al denken; Tyros4 heeft toch Super Articulation2 sounds? Die klinken toch al goed dus heb ik geen extra module nodig? Niets is minder waar! Professional Sound Module SD1000 is een buitengewoon interessante aanvulling voor Tyros4. De Europese Ketron klanken klinken gewoon anders. De meeste Tyros4 klanten hebben deze kleine (afmetingen slechts 12 x 12 cm) geluidsmodule er gelijk bij gekocht. Onze tip: speel eerst een paar maanden met Tyros4 en koop dan de SD1000 erbij. Je hebt dan twee keer plezier van je Tyros4.

Professional Sound Module SD1000

Wereldwijd staat de Europese fabrikant Ketron bekend om haar warme, live klinkende sounds.  Beroemd is de Altosax, een heerlijk klinkende sax. Accordeon klanken in al haar variaties zials Musette, Tango, Cassotto etc.. zijn werkelijk zeer goed. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk omdat de fabriek in de buurt van Castelfidardo ligt, het accordeonhart van de wereld. Maar ook de Strings (Mantovani), Mandolines (Zivago), Orgels (veelal met Leslie gesampled) enfin...te veel om op te noemen. Stuk voor stuk drukvolle sounds. De klanken van SD1000 zijn sterk verbetert ten opzichte van de voorganger SD2 die stamt uit 2006. Ook zijn het 384 Sounds tegenover 256 in SD2.

Midi-Patch & Sound-Patch

Muziekhuis Dera heeft Ketron SD1000 voor Tyros4 geprogrammeerd. Het resultaat is in één woord geweldig! Je plaatst SD1000 op Tyros4 of je plakt de soundmodule eronder. Maakt niets uit want er zitten behalve de aan/uit knop en volumeschuif toch geen knoppen op. En dit is nu juist het unieke; je hebt geen knoppen nodig want je bedient Ketron SD1000 volledig met je Tyros4.
Hoe selecteert men de Super Natural Ketron klanken? Simpel... Via de Right 3 knop… Aangezien Tyros4 maar liefst drie Right groepen heeft hebben we Right3 aan de SD2 toegewezen. Je kiest op Tyros4 sound groep Right3 en je hoort...Ketron SD1000 klanken. Klanken selecteren gaat op dezelfde wijze als je gewend bent met je Tyros4. Kies bijvoorbeeld soundgroep Strings, selecteer Violin en klaar is kees. Je hoort nu de viool van de SD10000 in plaats van de viool van Tyros4. Combineer bijvoorbeeld Tyros4 Super Articulation Concert Guitar met SD1000 Preset Zivago Sound...gewoon kippenvel! Het is net of SD1000 in Tyros4 is ingebouwd!

Mix Tyros4 sounds (je hebt er immers nog twee op Right1 en Right2 ter beschikking) met 384 SD1000 super natural klanken op Right3 en je hebt het gevoel op een nieuw keyboard te spelen.

Ook de combinatie Ketron klanken met Tyros4 styles is buitengewoon! Om de SD1000 optimaal op Tyros4 aan te sluiten heb je 2 patches nodig die Muziekhuis Dera als pakket bij de SD1000 levert voor een totaalprijs van slechts € 499, -

Wat krijg je hiervoor?

 • Ketron SD1000 Professional Sound Module incl. adapter
 • MidiPatch (channel, transpose, sustainpedaal functie, right 3 mute etc...)
 • SoundPatch (Right 3, optimaal bedieningsgemak idem zoals bij Tyros4)
 • 384 Ketron SD1000 sounds (selectie Bank A, B, C en D totaal 384 klanken)
 • Nederlandstalige handleiding “hoe sluit ik SD1000 op Yamaha Tyros4 aan?”
 • Persoonlijke helpdesk in onze winkel, telefonisch of via mail

Tyros4 & SD1000…enjoy the best of two worlds!

Tip: kijk ook eens naar Tyros4 & Ketron SD2

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie

SoundPatch

 • 384 Ketron klanken simpel te selecteren
 • Volume via Yamaha regelbaar: Ja
 • Transpose: Ja
 • Opslaan in Registration: Ja
 • Combineren met Yamaha sounds: Ja

MidiPatch

 • Right3 wordt Ketron i.p.v. Yamaha
 • aan/uit functie (voor OTS/Music Finder)
Merk Ketron
Instrument is: Nieuw
Bezorgkosten Dit product wordt gratis bezorgd
Garantie 36 maanden
Bezorgtijd Direct Leverbaar!
Staat in showroom Ja
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation