Korg Pa5X-88 Entertainer Keyboard Pa5X88 International

  • Product is : Nieuw
  • Levertijd : Direct Leverbaar!
  • Leverings kosten : Niet online bestelbaar
  • Garantie termijn : 36 maanden
  • Staat in de Showroom? : Ja

Korg Pa5X-88 Entertainer Piano Keyboard Pa5X88 International

De Korg Pa5X is het nieuwe vlaggenschip in de KORG Professional Arranger-reeks en is de opvolger van de populaire Korg Pa4X. De Korg Pa5X zet nieuwe maatstaven qua arranger-toetsenborden. Volledig opnieuw ontworpen met een ultramoderne geluidsengine en een gestroomlijnde, op kleuren gebaseerde gebruikersinterface, produceert Pa5X een verbluffend rijke en unieke sonische ervaring die je inspireert om te creëren en op te treden!

Pa5X Entertainer Keyboard zit boordevol duizenden inspirerende geluiden en honderden zeer goed geprogrammeerde frisse stijlen, allemaal direct toegankelijk via een uitnodigende workflow. Een volledig nieuw voorpaneel met een toewijsbare padmatrix en mixersectie, veelkleurige LED-knoppen en een enorm kantelbaar touchscreen geeft je te allen tijde controle over je muziekervaring. Pa5X blinkt uit als een instrument voor live optredens en als een krachtig creatief hulpmiddel in de studio, zodat u uw ideale geluid kunt vinden, waar uw muziek u ook brengt.

Ontdek bij Muziekhuis Dera de volgende generatie arrangerkeyboards met KORG Pa5X en laat je inspireren!

 

Normale prijs: € 5.529,00

Dera prijs : € 4.580,00

meer informatie
Korg
Product Omschrijving
Details

Premium kwaliteit en stijlvol ontwerp

De Pa5X is ontworpen met elegantie en duurzaamheid in het achterhoofd, met een stevige aluminium behuizing en echt houten zijpanelen voor een luxe uitstraling. Alle klavieren van de Pa5X bieden een authentiek gevoel en volledige controle over expressie in elke speelsituatie. De 88-toetsen gewogen actie heeft een realistische piano-achtige aanslag, terwijl de versies met 76- en 61-toetsen lichtere semi-gewogen toetsen hebben. Alle klavieren zijn voorzien van aftertouch-bediening voor extra expressiviteit.

Moderne en gestroomlijnde gebruikersinterface

In het midden van Pa5X bevindt zich een groot 8“ kantelbaar touchscreen met een volledig opnieuw ontworpen GUI (grafische gebruikersinterface). Dit maakt alle sounds en functies van Pa5X gemakkelijk toegankelijk voor zowel thuis- en studiomuzikanten als live-artiesten. De kleuren in het display zijn zorgvuldig afgestemd op de kleuren die worden gebruikt voor de programmeerbare led-knoppen op het bedieningspaneel. Met deze kleurgestuurde interface kun je gemakkelijk door Pa5X navigeren en kleur toevoegen aan je muziek!

Krachtige EDS-XP Sound Engine voor rijke en inspirerende geluiden

KORG Professional Arrangers hebben de industriestandaard bepaald voor krachtige muzikale expressie, met sound engines die muzikanten inspireren om te creëren en op te treden. Pa5X introduceert de EDS-XP (Enhanced Definition Synthesis – Expanded) sound engine, die voortborduurt op de technologie die in Pa4X wordt gebruikt met geavanceerde hardware en een krachtig nieuw besturingssysteem, waardoor geluiden in de Pa5X naar een nieuw niveau worden getild. De 24 stereo-oscillators en polyfonie van 160 stemmen zorgen voor duizenden hoogwaardige geluiden, die een breed scala aan muziekinstrumenten en genres coveren. De EDS-XP-geluids-engine introduceert ook nieuwe geavanceerde functies, zoals Round-Robin-drum- en percussieperfomance, Smooth Sound Transition, Sound-Controller 3-functionaliteit en nog veel meer. Dit zorgt voor een ongekend niveau van geluidsrealisme en -expressie dat alleen beschikbaar is op de Pa5X.

Realtime-controllers

Pa5X heeft een volledig programmeerbare bedieningssectie met 9 knoppen en 9 schuifregelaars. Je kunt er elke functie aan toewijzen; van mixervolume tot drawbar-instellingen, van microfoon-mute tot basnoten-inversie, tot songtekst-scrollcommando's en meer. De toegewezen functie wordt weergegeven door een extra stripdisplay, zodat je altijd weet wat je onder je vingertoppen hebt - zelfs als je je op een andere pagina dan de hoofddisplay bevindt.

Talloze toewijsbare controllers zijn beschikbaar voor expressief realtime spelen en Korg's DNC (Defined Nuance Control) dat veel details in het geluid van muziekinstrumenten levert. Faders, schakelaars, echte en virtuele matrixen van real-time bedieningselementen, de joystick en de ribbon-controller kunnen worden toegewezen om elke parameter van het geluid te beïnvloeden. Dit biedt nauwkeurige controle over de meest subtiele nuances en articulaties van de instrumenten die je op de Pa5x bespeelt.

Geavanceerd akkoordherkenningssysteem en volledige bibliotheek met akkoordreeksen

Het akkoordherkenningssysteem van Pa5X is het meest geavanceerde dat er bestaat met een Expert-modus die is gemaakt op basis van de speelstijlen van de beste moderne jazzpianisten. Dit akkoordherkenningssysteem kan zo eenvoudig of geavanceerd zijn als gewenst en je kunt zelfs akkoorden met één vinger triggeren!

Met automatische harmonisatie, een akkoordsequencer en een geavanceerde engine voor akkoordherkenning, biedt de Pa5X je de tools om rijke muzikale arrangementen te creëren, ongeacht het muziekgenre.

Vloeiende overgangen tussen geluiden, stijlen en songs

Pa5X voegt Smooth Sound Transition-technologie (SST) toe, waardoor naadloze overgangen tussen geluiden, stijlen en songs zonder enige onderbreking mogelijk zijn. Als je een ander element selecteert, blijven het geluid, de effecten en de sequenties spelen en vervagen ze op natuurlijke wijze totdat je klaar bent voor de volgende sequentie of noot om te beginnen, wat zorgt voor een ononderbroken en realistische performance.

Baanbrekende Dual Crossfading-players

Pa5x kan twee stijlen, MIDI-bestanden of MP3-bestanden tegelijk en in elke combinatie afspelen, mogelijk gemaakt door de dubbele ingebouwde players*. Deze twee spelers kunnen worden gemixt met een handige crossfader, of kunnen worden gebruikt om een nummer af te spelen terwijl een ander wacht om te starten. Al die tijd levert de geluidsengine van Pa5X de kracht, effectverwerking en polyfonie om deze overgangen naadloos te laten verlopen.
*KORG's exclusieve XDS Crossfade Dual Sequencer/Player

Teksten, akkoorden, partituur en markering kunnen duidelijk worden weergegeven op de grote interne display van de Pa5X, of zelfs op een extern display wanneer die is aangesloten via de ingebouwde HDMI-poort. Een grote verscheidenheid aan songtekstformaten wordt ondersteund, en je kunt zelfs automatisch een score van een MIDI-song genereren. Markeringen zorgen voor snelle navigatie door een nummer met behulp van de Style-Element-knoppen, zodat je gemakkelijk terug kunt springen naar een passage die je wilt herhalen tijdens het studeren, oefenen of live-optreden.

Stijlen en songs creëren

Je kunt je eigen stijlen maken en je eigen MIDI- en MP3-songs opnemen. De meegeleverde bewerkingsfuncties zorgen voor gedetailleerde editing van elk afzonderlijk opgenomen event. Een geavanceerde transpositietabel past de sequenties aan elk akkoord dat je speelt aan.

Je kunt een MIDI-song opnemen met een volledig toegeruste sequencer. Nog simpeler: neem gewoon op wat je zingt en speelt (inclusief mp3-songs) als een mp3-bestand en luister ernaar waar en wanneer je maar wilt.

Het SongBook: een muziekbibliotheek dat je altijd bij je hebt

Songs en stijlen kunnen worden opgeslagen in het ingebouwde SongBook, waarvan de database-achtige invoer eenvoudig kan worden gesynchroniseerd met externe partituurlezers op je tablet. Je kunt dus een digitaal muziekboek gebruiken om je Pa5X te bedienen.

De nummers in de muziekdatabase kunnen worden opgeslagen in setlijsten, elk specifiek bedoeld voor een show, een zanger of een muziekstijl, zodat alle muziekbronnen tijdens liveoptredens in één keer kunnen worden beheerd. Bij het kiezen van een song uit het SongBook krijg je ook meteen de benodigde Sounds, de Style, een Song, de effecten en zelfs een akkoordenvolgorde.

Een complete geluidsbibliotheek

De geluiden aan boord variëren van ultrarealistische akoestische instrumenten tot elektrische vintage toetsenborden tot synthklassiekers, met toevoeging van fantasiegeluiden en speciale effecten voor game-, media-, video- en bioscoopproductie. We hebben ook instrumenten uit verschillende periodes en wereldculturen opgenomen, terwijl we ook voldoende ruimte laten voor je eigen uitbreidingen.

De selectie van akoestische en elektrische piano's, waaronder geluiden van onze gevierde SV-2 Stage Vintage Piano, is met name geschikt voor de versie met 88 toetsen met hammer action. We hebben ook speciaal geselecteerde geluiden van onze vlaggenschip synth-workstations toegevoegd: Kronos en Nautilus.

Een nieuwe Drawbar Organ-sectie toont een realistisch bedieningspaneel met fysieke schuifregelaars en knoppen op het frontpaneel van de Pa5X. Nieuwe effecten die zijn afgeleid van het legendarische KORG CX-3 Combo Organ zijn ook inbegrepen.

De nieuwe drumkits zijn opgenomen met behulp van een nieuwe technologie, gebaseerd op „Round Robins“ om het realisme te vergroten. Geen twee drumslagen zijn gelijk, wat resulteert in authentiek klinkende drumperformances.

Naast de enorme hoeveelheid meegeleverde geluiden, helpt de ingebouwde sampler bij het creëren van nieuwe geluiden, drumkits en audioloops. Neem je eigen geluiden op of importeer uit standaard bestandsformaten zoals AIFF, WAV en SF2. Met de gedetailleerde ingebouwde sample-editor kun je je samples finetunen en zelfs een audioloop transformeren in een percussieve kit.

Intuïtieve mixersectie met uitgebreide effectprocessing

Geluiden op Pa5X kunnen worden bewerkt door een uitgebreide reeks professionele effecten van studiokwaliteit, met maximaal 10 Insert FX, 3 Master FX en 1 Finalizer voor elk van de twee spelers. De Keyboard Sets kunnen tot 3 Insert en 3 Master FX gebruiken.

Specifieke microfoon- en gitaaringangen met effectprocessing

Op de aparte audio-ingangen van Pa5X kunnen tegelijkertijd een microfoon en een gitaar worden aangesloten. KORG's uitgebreide ervaring in vocale harmonisatietechnologie en gitaareffectverwerking komt aan bod, waarbij elk van deze ingangen speciale ingebouwde effecten heeft.

We zijn er trots op samen te werken met Shift Audio, een bedrijf met 30 jaar ervaring in stemverwerkingstechnologie. De oprichters van Shift Audio kwamen van een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in producten voor stemprocessing, voortbouwend op hun ervaring. De nieuwste generatie stemprocessing-algoritmen die zijn geoptimaliseerd om te werken op de nieuwste technologie in de Pa5X.

Het resultaat zijn ongelooflijke levensechte vierstemmige harmonieën die je het gevoel geven van een daadwerkelijke zanggroep omringd door je eigen muziek. Je zult plezier hebben van de nieuwe Auto Pitch-functie in de Pa5X die prestaties en geluid levert die je in veel hedendaagse muziek tegenkomt.

De aparte gitaaringang is volledig onafhankelijk en heeft zelfs een eigen gain control. Gitaareffecten omvatten vintage pedaal- en versterkersimulators om je gitaargeluid en -performances te verfijnen. Er zijn veel vooraf ingestelde gitaar-presets met maximaal 4 insert-effecten, en het is ook gemakkelijk om presets voor gebruikerseffecten te maken en op te slaan. Deze nieuwe krachtige gitaareffecten maken het live optreden van je gitarist veel gemakkelijker, omdat alle effecten en effectinstellingen door de Pa5X worden afgehandeld.

Aan elk SongBook-item kan één vocal- en één gitaarpreset worden toegewezen, wat zorgt voor een gemakkelijke en snelle muzikale performance.

MIDI, USB, HDMI, audio-in en -uit, pedaalaansluitingen

De Pa5X biedt een overvloed aan audio-, bedienings- en opslagaansluitingen. Je kunt MIDI en USB gebruiken voor controllers of opslagapparaten, HDMI voor een extern beeldscherm, de XLR-, jack- en minijack-connectors voor andere keyboards, condensator- en dynamische microfoons, gitaren en basgitaren, smartphones en tablets, of om je instrument aan te sluiten op actieve luidsprekers of PA-systemen via de gebalanceerde uitgangen. Er zijn vier afzonderlijke line-outs beschikbaar om geluiden individueel naar buiten te brengen.

Drie pedaalingangen maken het mogelijk om je favoriete demperpedaal (met half-pedaalondersteuning), voetschakelaar, volume- en expressiepedalen aan te sluiten. Je kunt degene gebruiken die je al hebt of kiezen uit ons assortiment optionele accessoires.

Standaard bestandsindelingen

Het gebruik van standaard bestandsformaten, zoals MIDI of mp3 voor liedjes, WAV, AIFF en SF2 voor samples, opent een wereld aan mogelijkheden bij het uitwisselen van bestanden. Dankzij de MIDI- en USB-poorten kan de Pa5X verbinding maken met elk extern opslagapparaat, pc, smartphone, tablet of externe controller. De HDMI-connector is compatibel met veel moderne monitoren en videocircuits in clubs, waardoor de Pa5X kan dienen als het centrum van je studio- of podiumopstelling!

Conclusie

Pa5X is de meest inspirerende, krachtige en gebruiksvriendelijke professionele arrangeur die ooit is geproduceerd en er is nog veel meer te ontdekken op dit geavanceerde nieuwe platform. De unieke combinatie van Pa5X's nieuwe soundcatalogus, besturingssysteem, gestroomlijnde navigatie en functieset zijn klaar om je performance naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Ontdek de volgende generatie arranger keyboards met KORG Pa5X en laat je inspireren!

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie
Keyboard

Pa5X 88: 88 keys (A0 – C8) Hammer action with Aftertouch
Case
Aluminum case with wooden side panels
Operating System
Upgradable Operating System
Sound Generator
EDS-XP (Enhanced Definition Synthesis-Expanded)
Multimode filters with resonance, 3-band EQ for each track
Polyphony
160 Voices, 160 Oscillators
Effects
Keyboard Tracks: 3 Insert Effect; 3 Master Effects
Style/Song: 10 Insert Effects; 3 Master Effects
Master EQ and Finalizer for Songs and Styles
Final Mastering Effects: Waves | MaxxAudio® Suite
Mic Processor Technology by Shift Audio
Mic Setup: Compressor, EQ, Gate
Four-part Harmonizer, Doubler, Filter, Modulation, Delay, Reverb, AutoPitch
Guitar Processor
Guitar rack (4 effect-slots) with stompbox and amp simulation
Sounds / Drum Kits
Factory: More than 2,200 Factory Sounds
Five multilayer Stereo Acoustic Pianos with Damper/Body Resonance, GM/XG Sound Sets, more than 130 Drum Kits including Ambient Drums and Round Robin-based Drum Kits
User Area: 768 Sounds, 384 Drum Kits
Digital Drawbars: 9 Footages, Percussion, Key On/Off, Leakage, Vibrato/Chorus, Rotary Speaker with Amp Simulator
Natural Ambience Drum Sounds, Round Robin features
Defined Nuance Control (DNC) Technology
Quick and Full Sound Editing, Drum Family and Full Drum Kit Editing
Sampling
User PCM Sample memory: 4 GB of data, equivalent to 8 GB linear when compressed
Loads KORG, WAV, AIFF and SoundFont™ formats
Saves KORG, WAV and AIFF formats
Full Edit, Time Slice, Sampling features
Keyboard Sets
Factory: More than 500 Factory Keyboard Sets, freely programmable
Combines four Keyboard Sounds, plus Effects and settings
Library accessible from front-panel buttons
“My Setting” special Keyboard Set
Players
Patented XDS Crossfade Dual Player with X-Fader Balance control
Crossfading between Songs and/or Styles
Styles
Factory: More than 600 Factory Styles, freely programmable
Eight Style Tracks, 4 Keyboard Sets and 4 Pads per Style; Programmable Sounds, Effects and Style parameters
Guitar Mode 2, Parallel and Fixed NTT (Note Transposition Table)
Style Record and Event Edit
Style Elements: 3 Intros, 4 Variations, 4 Fills, 1 Break, 3 Endings
Style Controls: Play/Stop, Synchro Start, Synchro Stop, Tap Tempo/Reset, Auto Fill, Memory, Bass Inversion, Manual Bass, Bass & Lower Backing, Drum & Bass, Individual Style Tracks Mute, Style to Keyboard Set Set
Chord Sequencer
Factory: More than 200 Chord Sequences
Chord Sequence Recorder/Player
Chord Sequences can be saved to Style and SongBook Entries
Songs
Patented XDS Crossfade Dual Player with X-Fader Balance control
Supported formats: MID, KAR, MP3 + Lyrics, MP3+G
Lyrics, Score, and Chord data can be displayed on screen, or on external video monitor
Markers with Add, Delete, Edit, Loop and AutoScroll functions
Jukebox function
Full-featured, 16-track Sequencer, Song Edit
MP3 Player / Recorder
Double MP3 Player and MP3 Recorder
Records MP3 files, including Styles, MIDI Songs, MP3 Songs, Keyboard Sounds, Pads, Matrix, Microphone, Guitar, Effects
Transpose (+6/-5 semitones), Tempo Change (±30%)
Vocal Remover
SongBook
Fully programmable music database based on Styles, MIDI Songs (MID and KAR files), MP3 Songs with Artist and Genre tags
Filtering and sorting options
User definable Set Lists
Compatibility
Legacy Pa-Series models: Styles, Keyboard Sets (Performances), Sounds (Programs), Songs, Pads
Pads
Factory: More than 400 Pads
Four Assignable Pads + Stop Buttons
Pad Record function
Control Section
9 Assignable Sliders, 9 Assignable Buttons, Strip Display; 4 Preset + 1 User settings
Matrix Section
16 Matrix Pads, 4 Preset buttons
Style/Song Controls
Play/Stop, Go To Start, Style Select, Song Select, Xfader, Tempo +/-, Tempo Lock, Tap Tempo/Reset, Synchro Start, Synchro Stop, Fade In/Out, Chord Scan (Lower, Upper), Chord Sequence, Memory, AutoFill
General Controls
Master Volume, Octave Transpose, Master Transpose, Dial, Up/+, Down/-, Joystick (Pitch + Modulation), Ribbon, 3 Assignable Switches, Search, Shift, Keyboard Sounds On/Off, Split, Ensemble, Rec/Edit, Menu, Exit
Scale Controls
On-screen Quarter Tone and Arabic Scale, memorized in the Keyboard Sets; Presets assignable to any button or footswitch
Control Inputs
Damper Pedal; supports half-pedaling with the optional KORG DS-1H pedal 2 Assignable Pedal/Footswitch
Audio Inputs
Mic: Mono with Gain control and Phantom Power (Combo XLR, balanced)
Guitar: Mono with Gain control (1/4" jack, unbalanced)
Line 1: Left/Right (1/4" jacks, balanced)
Line 2: Stereo (1/8" mini-jack, unbalanced)
Audio Outputs
Line: Main Left/Right, Separate Outs 1/2/3/4 (1/4" jacks, balanced)
Headphones (1/4" jack)
Video Output
HDMI connector
MIDI
IN, OUT, THRU standard MIDI connectors
USB to MIDI, through the USB Device port
16 User-definable MIDI Presets
USB
Type A (Host 3.0, for storage devices and controllers): 1 front, 2 rear
Type B (Device 2.0, for personal computers and tablets): 1 rear
Storage
Internal Drive: 1 GB
Micro SD Card (not included): Rear-panel slot with plastic cover
USB Flash Drive (not included): Can be connected to the USB Host ports
Display
8” Wide capacitive color TouchView™ TFT display, 800 x 600 resolution
Clock
Internal System Clock
Power Consumption
100-240 Volts, 50/60 Hz
< 0.2 Watt in standby / 20 Watt normal / 45 Watt with PaAS installed
Dimensions (W x D x H) (without music stand, display fully lowered)
Pa5X-88: 1,262.0 x 396.4 x 146.0 mm
Weight
Pa5X-88: 20.1 kg / 44.31 lbs
Accessories
AC Power Cable, Music Stand, Quick Guide manual
Options
PaAS Amplification System
ST-SV1-BK Keyboard Stand
EXP-2 Foot Controller
XVP-20 Expression/Volume Pedal
DS-1H Damper Pedal (supports half-pedaling)
PS-1 Pedal Switch
PS-3 Pedal Switch
VOX V860 Volume Pedal
Merk Korg
Instrument is: Nieuw
Bezorgkosten Niet online bestelbaar
Garantie 36 maanden
Bezorgtijd Direct Leverbaar!
Staat in showroom Ja
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation