Roland FR-8XB Dallapè Demo/B-stock

 • Product is : VERKOCHT!
 • Levertijd : Niet meer leverbaar
 • Leverings kosten :
 • Garantie termijn :
 • Staat in de Showroom? : Nee

Roland FR-8XB Dallapè Demo/B-stock Limited Edition model met historishe sounds en luxueuze kenmerken

 • Speciale editie van de FR-8XB V-Accordion in een gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren
 • Schitterende knoppenklavier uitvoering
 • Bevat zowel de Dallapè-klankbibliotheek als alle klanken en functies van de “gewone” FR-8x
 • Prachtige zwarte afwerking, metalen gril met Dallapè-logo en een luxueus versierde balg
 • Rugriem van Alcantara
 • Dynamic Bellows Behavior-technologie voor een perfecte balgrespons in alle registers

De FR-8XB Dallapè in een gelimiteerde oplage combineert alle voordelen van de FR-8X modellen met een flinke brok geschiedenis en een prachtig uiterlijk. Hij wordt geleverd met de Dallapè-klankbibliotheek voor de V-Accordion-serie – en lijkt op de gewenste momenten dus als twee druppels water op de legendarische accordeons van dat merk. De klanken zijn maar één kant van de medaille: met een zwarte hoogglansafwerking, een speciale metalen gril, het Dallapè-logo, een prachtig versierde balg en oogverblindende leer/Alcantara-accessoires ziet hij er bovendien onweerstaanbaar uit. Er zijn slechts 500 exemplaren van de FR-8XB Dallapè gemaakt, die stuk voor stuk voorzien zijn van een mooie plaat met het exclusieve serienummer.

Roland
Product Omschrijving
Details

Levering FR-8XB Dallape inclusief/reeds geïnstalleerd:

 • ALPINE Sound Expansion incl. User Programs (Alpine, Krainer)
 • ORCHESTRA Sound Expansion incl. 7 Sets (Electro, Synth etc..)
 • BALKAN Sound Expansion incl. 4 Sets (Oost-Europa, Balkan landen)
 • Naar keuze extra Accordeon samples, Strings samples etc..
 • GRATIS 8GB USB-stick om uw User Programs op te slaan
 • DERA Sets o.a. Beltuna, Gus Viseur, Accordiola, J. Meijer, Swingmaster, Ard v. Damme, Y. Horner, J. Woodhouse etc..
 • LIVE DRUMMER 60 ritmes zoals Disco-Fox, Tango, Jive, Ballerman, Tulpen Wals, Rumba, Eng. Waltz (Ballroom Tempi)
 • 25 ENTERTAINER SONGS speel mee met bekende nummers om uw publiek te vermaken (bladmuziek € 29 )
 • 25 SFX Effects zoals Rain, Applause, Nature etc..maken uw spel nog professioneler
 • GRATIS DRAADLOOS MIDI bij aankoop arranger module zoals Ketron SD90, Ketron SD40, Orla XM-300
 • Competente instructie, uitleg & service met TIPS & TRICKS, ook na aankoop bent u welkom
 • GRATIS BAG, bijpassende originele Roland tas met accessoire vak voor comfortabel vervoer van uw V-Accordion
 • Dallapè-klankbibliotheek, plus alle klanken en functies van de FR-8x

  De gelimiteerde FR-8x Dallapè-uitvoering bevat bij levering al de Dallapè-geluiden, die voor de “gewone” V-Accordions alleen als optie beschikbaar zijn. Dankzij de verfijnde samplingtechnologie van Roland kunt u nu op een virtueel 1871-, Liturgica- en nog talrijke andere historische modellen van dit merk spelen door gewoon de betreffende Set te selecteren. Daarnaast biedt de FR-8x Dallapè alle klanken en functies van de FR-8x, zodat u, qua accordeonmuziek, van alle markten thuis bent. Verder zijn er meer dan 180 orkest- en percussiegeluiden…

 • Wat een weelde…

  De FR-8x Dallapè lonkt overduidelijk naar het klassieke design van de legendarische Dallapè-accordeons en is gewoon bloedmooi, wat voor een deel te danken is aan de bijgeleverde luxe-accessoires. Zijn zwarte hoogglansafwerking wordt extra in de verf gezet door een speciale metalen gril met het Dallapè-logo. Let verder op de prachtige versiering van de balg, die er op een podium gewoon gaaf uitziet. De schouder-, bas en rugriemen zijn gemaakt van hoogwaardig leer en Alcantara, die de optische uitstraling van het instrument nog extra kracht bijzetten. Een mooie plaat vermeldt het exclusieve serienummer van uw FR-8x Dallapè: de oplage van dit juweeltje zal namelijk beperkt blijven tot 500 exemplaren.

 • ‘Akoestische’ respons dankzij Dynamic Bellows Behavior

  De Dynamic Bellows Behavior-technologie van de FR-8x wordt door accordeonisten beschouwd als een nieuwe mijlpaal voor digitale accordeons. De technologie simuleert namelijk de variërende weerstand van de balg in functie van het aantal simultaan gespeelde noten en het aantal tongen, die tegelijk moeten trillen – een “akoestisch” fenomeen. Via de Dynamic Bellows Behavior-technologie van de FR-8x wordt de luchtdruk in de balg aangepast aan het aantal simultaan gespeelde noten, wat een beduidend realistischere respons en een vertrouwde controle over de dynamiek mogelijk maakt. Wie deze nuancering net iets te ver vindt gaan, kan de Dynamic Bellows Behavior-technologie deactiveren om met de bekende V-Accordion-respons te spelen.

 • Kleurendisplay en intuïtieve bediening

  De FR-8x Dallapè is voorzien van een groot kleurendisplay dat u op de hoogte houdt van de actuele instellingen. Het nieuwe bedieningspaneel laat een snelle en doeltreffende bediening via vast toegewezen knoppen en regelaars toe. Aan de 3 nieuwe kinregisters kunt u de gewenste functies (bv. register- of User Program-keuze) toewijzen en de betreffende instellingen beïnvloeden zonder uw handen van het klavier c.q. de basknoppen te halen. Het aantal User-programma’s werd uitgebreid tot 1400, zodat u uw volledige repertoire kunt “vastleggen”. Het laden van die instellingen gaat eveneens een flink stuk sneller dan ooit tevoren.

 • Nu écht ‘alles erop en eraan’

  De FR-8x Dallapè kan volledig autonoom (d.w.z. zonder pedaaleenheid met bijkomende aansluitingen) worden gebruikt. Hij werkt op batterijen en bevat een hoogwaardig stereo-versterkingssysteem. De batterijen hoeven niet meer uit de FR-8x Dallapè te worden gehaald om ze op te laden – sluit gewoon de bijgeleverde adapter aan en speel verder tot de batterijen opnieuw geladen zijn. Alle aansluitingen –MIDI, USB en de audio-uitgangen voor de verbinding met een extern versterkingssysteem– bevinden zich nu op het instrument zelf.

 • Zones, layers en drums

  De FR-8x biedt een indrukwekkend aantal modes voor het klavier van de rechterhand: Whole-, Zone-, High- en Low-mode. In bepaalde gevallen kunt u met de rechterhand maar liefst 4 klanken tegelijk aansturen. Ook de linkerhand ondersteunt vanaf heden layers. De programmeerbare “Drum”-functie is dan weer bedoeld voor wie met de linkerhand niet alleen de bas en akkoorden, maar ook meteen de drumpartij wilt spelen.

 • Multi-effectprocessoren en ‘looper’

  De FR-8x Dallapè is uitgerust met 4 apart programmeerbare multi-effectprocessoren (MFX) – telkens één voor de accordeon-, Orchestra 1-, Orchestra 2- en akkoord-orkestsectie. Elke processor biedt 84 algoritmes waarvan u er telkens één kunt kiezen (sommige algoritmes bevatten twee effecten). De “looper” van de FR-8x Dallapè kan voor de live-opname van een accordeonbegeleiding worden gebruikt, die u dan als basis voor uw improvisaties of solo’s kunt hanteren.

 • Opname en weergave van audio op een USB-geheugenstick

  De MP3/WAV-player speelt audiobestanden direct van een USB-stick af, zodat u altijd over een gelikte begeleiding beschikt. U hoeft de USB-stick maar op de snel bereikbare USB MEMORY-poort op het frontpaneel aan te sluiten, met de vast toegewezen bedieningsorganen het gewenste nummer te kiezen en de weergave te starten. Omgekeerd kunt u uw spel in de vorm van audiodata op de betreffende USB-stick opnemen, wat altijd van pas komt voor leuke herinneringen of het evalueren van uw technische vorderingen. Het werken met een USB-stick heeft verder het voordeel dat u uw Set-instellingen extern kunt opslaan en nieuwe klanken en/of systeemversies kunt laden. De USB COMPUTER-poort op het zijpaneel laat dan weer toe de FR-8x Dallapè op een computer aan te sluiten om hem als controller en/of klankbron voor uw MIDI-producties te gebruiken. Zelfs via MIDI is deze accordeon namelijk een flink stuk expressiever dan menig masterklavier.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Merk Roland
Instrument is: VERKOCHT!
Garantie Nee
Bezorgtijd Niet meer leverbaar
Bezorgkosten Nee
Staat in showroom Nee
Aantal Bassen 120
Piano of knoppen klavier Knop klavier
Cassotto nee
Technische Informatie Nee
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation