Yamaha N3X PE AvantGrand hybride vleugel

 • Product is : Nieuw
 • Levertijd : 4 tot 8 maanden
 • Leverings kosten : Gratis leverservice Dera transport
 • Garantie termijn : 5 Jaar
 • Staat in de Showroom? : Ja, mogelijk in andere kleur/uitvoering

Yamaha AvantGrand N3X PE digitale vleugel

Voel en beleef een pianogeluid als nooit tevoren, van dit verbazingwekkende en elegante instrument

Aanslag, toetsbeslag, pedaalgevoel, weergalm en resonantie — op alle fronten voldoet de N3X aan of overtreft het de vereisten van zelfs de meest veeleisende pianist.

Momenteel staan de volgende Avantgrand/Hybrid piano's in onze showroom:

 • Yamaha AvantGrand N1X
 • Yamaha Hybrid Piano NU1XA PE
 • Kawai Novus NV10S hybride piano 
 • Kawai Novus NV5S hybride piano 

Normale prijs: € 27.102,00

Dera prijs : € 24.380,00

meer informatie
Yamaha
Product Omschrijving
Details
 • Speciaal vleugelmechaniek met Ivorite®
 • Spatial Acoustic Sampling (ruimtelijke akoestische sampling)
 • Sound sampled on four channels from the Yamaha CFX and Bösendorfer Imperial
 • Yamaha CFX bi-aurale sampling
 • Virtual Resonance Modeling (VRM)
 • Spatial Acoustic Speaker System (ruimtelijk akoestisch luidsprekersysteem)
 • Zangbodemresonator
 • Tactiel aanspreekbaarheidssysteem
 • Speciaal vleugelpedaal
 • USB-audiorecorder
 • XLR-uitgangsaansluitingen

Aanslag, toetsbeslag, pedaalgevoel, weergalm en resonantie — op alle fronten voldoet de N3X aan of overtreft het de vereisten van zelfs de meest veeleisende pianist. De N3X maakt gebruik van een speciale sampleset voor een natuurlijke speelbeleving met een extreme aanspreekbaarheid. Helder, soepel en dynamisch — dit is de ultieme AvantGrand.

Ervaar de aanspreekbaarheid en de bespeelbaarheid van een authentiek akoestisch mechaniek

 

Om u muzikaal te kunnen uiten, moet u een fysieke band met uw instrument vormen. In het geval van de AvantGrand-serie, begint dat bij de toetsen. Echte houten toetsen die comfortabel spelen, dankzij toetsbeslag van Ivorite® dat er net zo uitziet en net zo aanvoelt als natuurlijk ivoor. Vervolgens komt het uiterst belangrijke toetsmechaniek, dat de AvantGrand-serie van Yamaha’s vermaarde concertvleugels heeft geërfd. Onder uw vingers voelt u exact hetzelfde gewicht en exact dezelfde aanspreekbaarheid, dezelfde reikwijdte voor expressie. Om elke nuance van uw spel te registreren, maakt Yamaha gebruik van een contactloos systeem met optische sensoren, zodat het op geen enkele manier invloed heeft op de speelbeleving of op het mechaniek. Onder elke toets bevindt zich een traploze optische sensor die de snelheid registreert waarmee en de diepte tot waar die toets wordt ingedrukt. Een extra optische sensor dat aan elke hamersteel is bevestigd meet de timing van en kracht waarmee de hamer de virtuele 'snaren' raakt. Deze informatie wordt onmiddellijk vertaald in een prachtige authentieke geluidsreproductie. Hoe meer u speelt, hoe meer u merkt dat u één wordt met de piano.

Twee vleugels van wereldklasse in één

 

Wat betreft het beoordelen van de pianoklank: dat hangt vooral af van persoonlijke smaak. Om u te helpen het klankpalet te realiseren dat uw wenst, biedt Yamaha u de keuze uit twee vleugels van wereldklasse in één - elk met zijn eigen unieke karakter om de emotie over te brengen die u via een muziekstuk tot uitdrukking wilt brengen. Met een druk op een knop kunt u op de nieuwe AvantGrand N3X kiezen voor de authentieke geluiden die gesampled zijn van een Yamaha CFX-concertvleugel of van een Bösendorfer Imperial. Als Yamaha’s vlaggenschipvleugel, beschikt de majestueuze CFX over een breed klankpalet klankkleuren, van sprankelende hoge noten tot krachtige bastonen. De legendarische Bösendorfer staat ondertussen bekend om zijn warme en subtiele Weense klank. In beide gevallen bieden de levensechte geluiden van de AvantGrand N3X u de mogelijkheid de uiterste grenzen van uw expressieve verbeelding te verkennen.

Evolutie van het sonische spectrum

 

De AvantGrand-serie kent een unieke benadering bij het reproduceren van het geluid van een akoestische vleugel. Bij het registreren van de originele brongeluiden van een speciaal geselecteerde volledig concertvleugel, hebben de Yamaha-technici samples genomen vanuit vier verschillende locaties bij de zangbodem: links, rechts, midden en achter. Vergeleken met conventionele opnamen met linker- en rechterkanaal (stereo), geeft dit prachtig rijke en authentieke resultaten. Om deze vierkanaalsgeluidsbron optimaal te benutten maken de AvantGrand-piano's gebruik van Yamaha’s Spatial Acoustic Speaker System (ruimtelijk akoestisch luidsprekersysteem) — een vierpuntsluidsprekerconfiguratie die zorgt dat AvantGrand-piano's getrouwe driedimensionale weergaven van de originele instrumenten levert. Bij de N3X komt de positionering van de luidsprekers precies overeen met de vier opnameposities bij de bronpiano.

Digitale technologie die met u resoneert

 

Naast het vierkanaals Spatial Acoustic Speaker System, beschikt de AvantGrand over een vlak zangbodemresonatorpaneel dat zich onder de lessenaar bevindt, over de hele breedte van het instrument. Dit component zorgt voor een subtiele reproductie van de opbouw van het geluid dat u voelt wanneer u op een akoestische vleugel speelt. Het werkt door gebruikmaking van een oscillerende transducer die trillingen overbrengt naar het vlakke paneel op de zangbodem, wat zorgt voor een realistische klankweergave die met name effect heeft in het hogere toetsbereik.

Virtual Resonance Modeling (VRM)

 

In een vleugel resoneren snaren en geluid door de hele kast van het instrument, wat resulteert in rijke klankreflecties die de luisteraar met geluid omhullen. Niet alleen de snaren die u bespeelt trillen, maar ook de andere snaren gaan klinken in reactie op de snaren die u bespeelt. Daarom is pianogeluid zo complex en rijk.
Dit fenomeen wordt in de AvantGrand N3X perfect gereproduceerd via Virtual Resonance Modeling (VRM), die de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 toetsen van het klavier berekenen van het ene moment tot het volgende. Daardoor geeft de N3X het eindeloze aantal factoren weer die inherent zijn aan het spelen op een akoestische piano, zoals welke toetsen worden bespeeld, de kracht waarmee de toetsen worden bespeeld en de timing van het pedaalgebruik.

Een volledig omhullende hoofdtelefoonbeleving

 

AvantGrand-piano's zijn ontworpen om een onberispelijk kamervullend geluid te leveren. Maar er zijn tijden dat u uw spel voor uzelf wilt houden. Wanneer u bijvoorbeeld 's avonds of 's nachts wilt oefenen of wanneer mensen dichtbij zich met andere activiteiten bezighouden. In dergelijke gevallen biedt een hoofdtelefoon een privéoase waar u de vrijheid hebt om te spelen hoe en wanneer u maar wilt. Dankzij Yamaha’s geavanceerde bi-aurale samplingtechnologie is het geluid dat u via uw hoofdtelefoon hoort, opmerkelijk levensecht. Deze technologie maakt gebruik van pianosamples die zijn opgenomen met speciale microfoons om de positie-informatie en andere nuances die door het menselijk oor onderscheiden worden, te registreren. Het resulterende geluid is zo natuurgetrouw, zo omhullend, dat u zelfs al snel vergeet dat u een hoofdtelefoon op hebt. (Alleen bij de CFX Grand-voice)

Een emotionele response

 

Als u een akoestische piano bespeelt, resoneert het hele instrument. U voelt dit onbewust, via uw voeten op de pedalen en via uw vingers op het toetsenbord. Het is deze subtiele fysieke sensatie die door Yamaha's Tactile Repons System (TRS; tactiele aanspreekbaarheidssysteem) wordt gereproduceerd. Deze digitale technologie brengt de natuurlijke trillingen over die door een vleugel worden voortgebracht, wat de emotionele energie tussen u en het instrument verenigt. Zelfs als u een hoofdtelefoon op hebt, kunt u TRS gebruiken om het realisme van de speelbeleving te vergroten.

Reproductie van subtiele stijl van pedaalgebruik bij vleugels

 

Als u een vleugelpedaal intrapt, merkt u subtiele verschillende stadia op. Bij aanvang heel licht, naarmate men verder trapt enigszins zwaarder en vervolgens bij het doortrappen weer lichter. Vaardige pianisten maken optimaal gebruik van deze pedaalbewegingen door extreem delicaat pedaalgebruik om de fijn genuanceerde expressie in hun spel te realiseren. Bij het ontwikkelen van de AvantGrand hebben we ons ten doel gesteld de zintuiglijke gewaarwordingen van het bespelen van vleugelpedalen zo getrouw mogelijk te reproduceren. De pedalen die daaruit voortgekomen zijn bieden u het bereik om muziek te spelen op de manier waarop het bedoeld is te worden gespeeld, terwijl ze ook de aanspreekbaarheid bieden om impressionistischere stukken te spelen die veel half-pedaalgebruik vereisen.

USB-audiorecorder

Op de USB to DEVICE-poort kunt u een USB-geheugenstick aansluiten en gebruiken als een ingebouwde piano-opnamestudio. U kunt uw spel als audiosongs rechtstreeks op de USB-geheugenstick opslaan. Deze songs worden opgeslagen volgens de WAV-indeling, dus u kunt ze terugluisteren via het ingebouwde luidsprekersysteem van het instrument. Of u kunt ze afspelen op een computer, overdragen naar een draagbaar media-apparaat of ze uploaden om ze met vrienden online te delen.

XLR-uitgangsaansluitingen van professionele kwaliteit

De gebalanceerde XLR-audio-uitgangen bieden u professionele en robuuste uitgangen om op versterkte luidsprekers of mengpanelen aan te sluiten.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie

Color/Finish

CabinetColor Polished Ebony
Finish Polished

Size/Weight

DimensionsWidth 1,481mm (58-5/16")
Height 1,014mm (39-15/16") Lid up : 1,734mm (68-1/4")
Depth 1,195mm (47-1/16")
WeightWeight 199kg (438lbs., 12oz.)

Control Interface

KeyboardNumber of Keys 88
Key Surfaces - White Ivorite®
Key Surfaces - Black Phoenolic resin
Touch Sensitivity Hard/Medium/Soft/Fixed
Tactile Response System (TRS) Yes
PedalType Specialized Grand Piano Pedal
Number of Pedals 3
Functions Damper (with half-pedal effect) , Sostenuto,Soft
Sensor/DriverHammer Sensors Non-contact optical fiber
Key Sensors Non-contact optical fiber

Cabinet

Key CoverSoft-Close Fallboard Yes
Music Rest Yes

Voices

Tone GenerationPiano Sound Spatial Acoustic Sampling
Binaural Sampling Yes (CFX Grand Voice only)
Key-off Samples Yes
Smooth Release Yes
VRM Yes
PolyphonyNumber of Polyphony (Max.) 256
PresetNumber of Voices 10

Effects

TypesReverb Yes
Brilliance 5
Intelligent Acoustic Control (IAC) Yes
Stereophonic Optimizer Yes

Songs

PresetNumber of Preset Songs 10 preset songs, 10 voice demo songs
RecordingNumber of Songs 10
Number of Tracks 1
Data Capacity approx. 550KB/Song

Functions

Overall ControlsMetronome Yes
Tempo Range 5 - 500
Transpose -6 - 0 - +6
Tuning 414.8 Hz  – 440.0 Hz  – 466.8 Hz
Scale Type 7 types
Audio Recorder/PlayerRecording Time (max.) 80 minutes/Song
Recording WAV (44.1kHz, 16bit, stereo)
Playback WAV (44.1kHz, 16bit, stereo)

Storage and Connectivity

StorageInternal Memory approx. 1.4 MB
External Drives USB Flash Drive
ConnectivityHeadphones Standard stereo phone jack (x 2)
MIDI In/Out
AUX IN Stereo Mini
AUX OUT [L/L+R] [R] (Standard stereo phone jack, unbalanced)
OUTPUT [L] [R] (XLR jack, balanced)
USB TO DEVICE Yes
USB TO HOST Yes

Power Supply

Auto Power Off Yes

Sound System

Spatial Acoustic Speaker System Yes
Soundboard Resonator Yes
Amplifiers 80W x2 + 45W x4 + 35W x5 + 25W x4
Speakers (16cm + 13cm + 2.5cm) x 4
Acoustic Optimizer Yes
Garantie 5 Jaar
Bezorgkosten Gratis leverservice Dera transport
Bezorgtijd 4 tot 8 maanden
Staat in showroom Ja, mogelijk in andere kleur/uitvoering
Merk Yamaha
Instrument is: Nieuw
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation