Yamaha CLP-S406 B Package

 • Product is : Nieuw
 • Levertijd :
 • Leverings kosten :
 • Garantie termijn : 5 Jaar
 • Staat in de Showroom? :

Dynamische geluidsresonantie en -diffusie, de textuur van ivoren toetsbeleg en geluid en aanslag zonder compromis, voor u, in een aantrekkelijke, slanke, strakke piano.

Package incl:

 • in hoogte verstelbare piaonobank in bijpassend Black Satin
 • hoofdtelefoon van goede kwaliteit
 • pianoboek 100 mooiste melodiën van klassiek tot pop
 • USB-stick
 • 100 bijpassende songs op USB-stick
 • 36 maanden volledige garantie

Normale prijs: € 2.652,00

Dera prijs : € 2.399,00

Yamaha
Product Omschrijving
Details

Kenmerken

'Real Grand Expression'-geluid, aanslag, pedalen, perfect geïntegreerd voor de sensatie van het bespelen van een vleugel.

 

Real Grand Expression (expressie van echte vleugel). Deze term definieert de expressieve mogelijkheden van de Clavinova. Het is niet alleen de volledige realisatie van het geluid, de aanslag en de pedalen, maar de toepassing van technologieën op basis van het vervaardigen van akoestische piano's om deze drie elementen perfect te integreren in een enkele piano. Deze piano produceert dat exacte geluid dat u wilt, via de aanslag van de toetsen en het bedienen van de pedalen. Terwijl u speelt, heeft u echt het gevoel dat u een vleugel bespeelt.

Hoor het geluid zoals u het speelt. De 'RGE-klankopwekking' zorgt voor de speelrespons en expressieve mogelijkheden.

De voordelen van Smooth Release (geleidelijk uitklinken)

De RGE-klankopwekking levert de ultieme expressieve mogelijkheden voor de CLP-serie. De nieuwe CLP-serie gebruikt de RGE-klankopwekking (Real Grand Expression, expressie van echte vleugel), de volgende generatie pianoklankopwekking. Het is een verbetering van de Pure CF-klankopwekking, die veel lof verdiend in de CVP-serie, en laat u genieten van de speelrespons en expressieve mogelijkheden van een concertvleugel. Het beschikt over de nieuwe Smooth Release-functie die geluid met grote helderheid tot uitdrukking kan brengen en staccato noten duidelijk kan articuleren, waarbij het geluid van het dempen van de resonantie is te horen, wanneer u de toetsen voorzichtig loslaat. Het slaagt erin de essentie van een pianospel vast te leggen om vleugelachtige, expressieve belevingen te creëren.

De dynamische verandering van het geluid is afhankelijk van de aanslag.

Geluidsvariaties afhankelijk van de aanslag

Een akoestische piano is een muziekinstrument waarvan de klanken gedurende een lange periode blijven naklinken. De sterkte van de aanslag varieert niet alleen het volume, maar ook het geluid van helder tot donker, waardoor een rijke expressiviteit wordt gecreëerd. Een Clavinova produceert diepe resonanties door pianogeluiden te gebruiken die gedurende hun gehele lengte nauwkeurig zijn gesampled. Eigen technologie van Yamaha zorgt voor naadloze en dynamische veranderingen, afhankelijk van de sterkte van de aanslag. Bovendien is om de spelbeleving van een vleugel te evenaren, de aanslag zorgvuldig verfijnd door vele pianisten die erop gespeeld hebben en die hun feedback hebben gegeven aan Research & Development van Yamaha.

De pianovoices brengen de zorgvuldige aandacht tot uitdrukking die alleen een pianofabrikant kan geven.

 

De vleugelvoices van een Clavinova zijn verkregen door het opnemen van de geluiden van een Yamaha-concertvleugel die leidde tot de creatie van de CFX, de vleugel die de winnares van het befaamde Internationale Frédéric Chopin Pianoconcours 2010 selecteerde voor haar uitvoering. Er werd één enkele vleugel geselecteerd, die het meest geschikt was voor het opnemen en deze werd vervolgens onder de best mogelijke omstandigheden gestemd door een door en door ervaren pianostemmer. Alle geluiden werden opgenomen hetgeen resulteerde in een geluid dat niet alleen de schoonheid van elke noot weergeeft, maar ook het geharmoniseerde geluid van een enkele vleugel.

Dankzij 256-noten polyfonie kunt u spelen zonder dat er noten wegvallen, wat vooral belangrijk is in dichte muziekpassages.

Wanneer u snelle frasen speelt of akkoorden stapelt terwijl u het demperpedaal ingedrukt houdt, wilt u dit kunnen uitvoeren zonder dat er noten wegvallen. De Clavinova biedt 256-noten polyfonie, zodat u zonder beperkingen kunt genieten van complexe werken zoals die van Liszt of Ravel, die volop pedaalwerk bevatten. Naarmate uw spel in de loop der jaren verbetert, blijft de Clavinova u in staat stellen uw vaardigheden optimaal tot uitdrukking te brengen.

Verschillende pianovoices waaruit u kunt kiezen, passend bij het stuk dat u wilt spelen.

Clavinova's zijn voorzien van verschillende zich onderscheidende pianovoices, in aanvulling op de pianovoices die de speelrespons van een concertvleugel bieden. Hiertoe behoren een piano voor ballads die zachtjes de resonantie van de aanslag laat klinken, een piano voor jazz die diepte toevoegt aan het geluid, en een piano voor populaire muziek met een helder, rijk geluid. Om ervoor te zorgen dat het geluid nauw aansluit bij het genre, is de aanpassing van elke pianovoice gericht op de resonantie, of op het geluid dat geproduceerd wordt wanneer de toets wordt losgelaten, en andere delicate nuances. Elke keer dat u speelt kunt u direct genieten van het perfecte vleugelgeluid, zonder dat u iets hoeft aan te passen.

Het 'GH3'-toetsenbord (Graded Hammer 3) produceert getrouw de aanslag van een vleugel.

 

Clavinova-toetsenbordopbouw (GH3)

Drie sensoren detecteren nauwkeurig de beweging van toetsen

De aanslag van het Clavinova-toetsenbord wordt door pianisten geprezen vanwege het spelgevoel, waardoor men vergeet dat het een digitale piano is. Het geheim achter deze superieure aanslag is hetzelfde hamersysteem en veerloze mechanisme als bij een vleugel. Afhankelijk van het gewicht van de hamer, de kracht van uw aanslag en het natuurlijke terugkomen van de toets wanneer u deze loslaat, geeft de Clavinova getrouw de toetsenbord aanslag van een akoestische vleugel weer, van het zwaardere gevoel in het lagere nootbereik, tot het lichtere gevoel in het hogere nootbereik. Ook belangrijk is Yamaha's unieke systeem met drie sensoren, dat nauwkeurig het gedrag van het toetsenbord detecteert en interpreteert, net als bij een vleugel. Wanneer u aanhoudend speelt of met een lichte triller, technieken die bij veel stukken zoals Für Elise worden gebruikt, kunt u spelen met een heldere, levendige uitstraling.

'Toetsbeleg van synthetisch ivoor' blijft aangenaam aanvoelen tijdens lange uitvoeringen.

 

Pianisten houden van een vaste grip, net als bij het ivoren toetsenbord dat vroeger werd gebruik bij vleugels van topklasse. Toetsbeleg van synthetisch ivoor beschikt over een zacht, licht poreus oppervlak dat toetsen extra grip en een natuurlijke wrijving geven voor een beter speelgemak, vooral tijdens lange uitvoeringen of oefensessies. De gladde, geraffineerde textuur van de toetsen zorgt voor een gevoel van luxe en is gemakkelijk schoon te maken.

'Toetsstabilisatoren' verbeteren de duurzaamheid van het toetsenbord.

Werking van de toetsstabilisator

Het toetsenbord moet perfect reageren op de aanslag van uw vingers, zodat de noten precies zo klinken als u het bedoeld heeft. Het toetsenbord speelt een cruciale rol en het is belangrijk dat u het gedurende lange tijd soepel kunt bespelen en het moet een goede aanslagrespons houden. Daarom zijn alle 88 toetsen uitgerust met toetsstabilisatoren. Hierdoor kun u niet alleen met een natuurlijke aanslag spelen, het verbeterd ook de stabiliteit en duurzaamheid van de toetsen.

Toetsen hebben een lange afstand tot het draaipunt, wat makkelijke bespeelbaarheid mogelijk maakt, zelfs boven aan de toets.

Verschillen tussen het speelgemak afhankelijk van de afstand tot het draaipunt

De toetsen zorgen voor een aangename manier van indrukken boven aan de toets, omdat de afstand van het uiteinde van de toets tot het draaipunt extreem lang is. Wanneer u een stuk speelt, waarin veel zwarte toetsen worden gebruikt, dan blijven zelfs als u een witte toets bovenaan bespeelt, de toetsen makkelijk bespeelbaar, waardoor de delicate nuances tussen harde en zachte aanslagen gehandhaafd blijven.

Het akoestische systeem produceert een akoestisch pianogeluid, alsof het instrument zelf resoneert.

 

Omdat Yamaha zo veel belang hecht aan het plezier van spelen, zijn de luidsprekers, versterkers en andere akoestische systemen zo geoptimaliseerd dat de pianist niets anders dan een verbluffend mooi geluid hoort tijdens het spelen. Deze muziekinstrumentachtige resonanties zorgen ervoor dat de Clavinova meer akoestisch is dan digitaal.

Pedaalgebruik zorgt voor realistische resonanties die nauwkeurig alle geluidsveranderingen tot uitdrukking brengen.

Stereo sustainsamples zorgen voor de zachte, warme weerkaatsingen die worden gecreëerd wanneer het demperpedaal wordt ingedrukt. Demperresonantie produceert op soortgelijke wijze brede en diepe resonanties wanneer het pedaal wordt gebruikt. Het resultaat is een realistisch geluid, net alsof u een akoestische vleugel bespeelt. U hoort zelfs de subtiele veranderingen die zich voordoen wanneer een pianist al begint het pedaal in te trappen, voor of nadat er een toets wordt aangeslagen. U kunt genieten van het spelen van impressionistische stukken, zoals die van Debussy of Ravel, waar de expressie belangrijk is die tot uitdrukking wordt gebracht door het pedaal gedeeltelijk in te trappen of los te laten.

'Intelligent Acoustic Control' geeft een vol, gebalanceerd geluid met rijke lage en heldere hoge tonen, ook bij lage volumes.

Voordelen van de IAC-functie

Instellen van de volumeregelaar

Volumeaanpassing is handig als u thuis speelt en andere er soms de voorkeur aan geven dat u zachtjes speelt. U hebt waarschijnlijk gemerkt dat als het volume laag is, het moeilijk is om het hoog en laag goed te horen. Op een Clavinova past de Intelligent Acoustic Control (IAC) echter automatisch het geluid aan, zodat u zelfs bij lage volumes van de juiste geluidsbalans kunt genieten. Bovendien maakt de volumeknop automatisch fijne aanpassingen in het totaalgeluid van het luidsprekersysteem (EQ) bij laag volume. Dit vermogen om het volume aan te passen zonder verlies van het rijke en gebalanceerde geluid is een exclusief Yamaha-voordeel, zodat u altijd met de best mogelijke geluidskwaliteit speelt.

Er is een volledige set basisfuncties voorhanden, uniek voor digitale piano's, zoals geluidsvolumeaanpassing en metronoom.

Naast het feit dat Clavinova-modellen compact zijn en niet gestemd hoeven te worden, beschikken ze ook over twee hoofdtelefoonaansluitingen, zodat u uw kinderen kunt horen oefenen of gezellig samen quatre-mains kunt spelen zonder anderen te storen. Een metronoom en andere functies helpen u uw pianovaardigheden te verbeteren.

Er kunnen twee verschillende opnamefuncties worden gekozen, afhankelijk van uw doel.

 

[Opnemen op een Clavinova gaat makkelijk en snel]. Opnemen is een nuttige manier om uw spel te evalueren. U kunt opnemen met een druk op een knop en zelfs tweesporen opnamen maken, waardoor u de partijen voor uw twee handen afzonderlijk kunt opnemen en vervolgens gelijktijdig kunt afspelen. U kunt uw spel ook op een USB-geheugenstick opnemen.*
* Het opslagformat is SMF. Om de bestanden op een computer af te spelen, hebt u compatibele software nodig (zoals QuickTime of Windows Media Player) en een geluidsbron.
[Neem uw spel op op een USB-geheugenstick, zodat u uw muziek kunt delen.] Door de USB-audiorecorder te gebruiken kunt u uw eigen spel als audiobestand opnemen op een USB-geheugenstick.* Omdat dit kan worden afgespeeld zonder een Clavinova, kunt u deze op een pc opslaan om uw vooruitgang bij te houden en te vergelijken, of uw opnamen op een cd zetten, zodat uw familie en vrienden ervan kunnen genieten. U kunt ook onderweg naar de bestanden luisteren door ze naar draagbare mediaplayers te kopiëren.
* Gebruikt het WAV-opslagformat.

Een brede selectie realistische muziekinstrumentvoices voegt variatie aan uw spel toe.

Samen met de pianovoices biedt de Clavinova ook een brede selectie andere muziekinstrumentvoices, waaronder elektrische piano's zoals Yamaha's CP1, klavecimbel, gitaar en strijkers, waarvoor u vele mogelijkheden zult vinden om ze te gebruiken. Twee interessante manieren om deze voices te gebruiken zijn Duaal en Split. Duaal, wat twee voices tegelijk bespelen betekent, zorgt voor een rijk geluid door het overlappen van het pianogeluid met strijkers. Met Split kunt u twee verschillende voices afzonderlijk met uw rechterhand en linkerhand spelen, dus kunt u in een jazzstijl spelen spelen door een pianomelodie aan een basgeluid toe te voegen. Door de voices op verschillende manieren te combineren kunt u genieten van het spelen van veel verschillende stijlen.

USB-poorten zorgen voor makkelijke opslag en overdracht van gegevens.

Clavinova's hebben een USB TO DEVICE-poort voor het aansluiten van USB-geheugensticks en een USB TO HOST-poort voor het aansluiten van een computer via een enkele USB-kabel. Ze bieden een manier om spelgegevens eenvoudig op te slaan en andere gegevens over te dragen tussen uw Clavinova en een computer of andere Clavinova's.

Ook uitstekend voor studeren: 50 ingebouwde bekende pianostukken.

De opgeslagen stukken zijn een selectie populaire pianostukken. Deze emotievolle uitvoeringen zijn niet alleen perfect voor achtergrondmuziek, ze kunnen ook voor lessen gebruikt worden. U kunt ze beluisteren als voorbeelden, hun tempo verlagen en meespelen, of alleen de rechterhandpartij afspelen, zodat u de linkerhandpartij kunt oefenen. De integratie van deze 50 opgeslagen stukken is een leuk extra voordeel van de Clavinova.

Prachtig, slank, strak piano-ontwerp met luxe uitstraling.

 

De slanke, strakke kast is slechts 43 cm diep. De piano biedt het gemak om klein genoeg te zijn voor een kleine ruimte en toch te beschikken over de expressieve kracht die zo uniek is voor een Clavinova. En zonder compromis. De kast is eenvoudig ontworpen met handhaving van de essentie van het voorkomen van een piano. Er is nauwgezette aandacht besteed aan elk detail, met inbegrip van het rechthoekige silhouet, de toetsenklep en de prachtig gebalanceerde voorpoten.

Via de online service hebt u op elk gewenst moment toegang tot nieuw Clavinova-plezier.

 

Er is een brede selectie songs, muzieknotatie en andere fantastische muziekcontent beschikbaar op de Yamaha Online Services-website.
U kunt deze bezoeken via: http://services.music.yamaha.com/

Milieuvriendelijk ontwerp vermindert het energieverbruik met maar liefst 10%.

In de nieuwe Clavinova is het stroomverbruik met maar liefst 10% verlaagt ten opzichte van eerdere modellen, dankzij de toepassing van hoogrendementsversterkers. Deze versterkers besparen niet alleen energie, maar verbeteren ook de geluidskwaliteit. Hoe meer u speelt, hoe meer u deze energiebesparende prestatie zult waarderen.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie

Specificaties

Size/Weight

DimensionsWidth 1407mm (55 3/8")
Height 975mm (38 3/8")
Depth 438mm (17 1/4")
WeightWeight 69.5kg (153lbs., 4oz)

Control Interface

KeyboardNumber of Keys 88
Type GH3 (Graded Hammer 3) keyboard with synthetic ivory keytops
Touch Sensitivity Hard, Medium, Soft, Fixed
PedalNumber of Pedals 3
Half Pedal Yes
Functions Damper with half pedal effect, Sostenuto, Soft
DisplayType 7-segment LED
PanelLanguage English

Cabinet

Key CoverKey Cover Style Folding
Color/Finish Black Walnut Slim Cabinet
Music Rest Yes

Voices

Tone GenerationTone Generating Technology RGE (Real Grand Expression) Sound Engine
Stereo Sustain Samples Yes
Key-off Samples Yes
String Resonance Yes
Smooth Release Yes
Damper Resonance Yes
PolyphonyNumber of Polyphony (Max.) 256
PresetNumber of Voices 14 x 2 variations

Effects

TypesReverb 4
Brilliance 5
Intelligent Acoustic Control (IAC) Yes
FunctionsDual/Layers Yes
Split Yes

Songs

PresetNumber of Preset Songs 14 (Voice Demo), 50 (Piano)
RecordingNumber of Songs 10
Number of Tracks 2

Functions

USB Audio RecorderPlayback WAV
Recording WAV
MetronomeTempo Range Yes
Overall ControlsTranspose Yes
Other Control Tuning, Scale Type, etc.

Storage and Connectivity

StorageInternal Memory about 1.5MB (Flash Memory)
External Drives USB Flash Memory, Memory Card (SmartMedia, etc.) with External Adapter
ConnectivityHeadphones 2
MIDI IN, OUT, THRU
AUX IN L / L+R, R
AUX OUT L / L+R, R
USB TO DEVICE Yes (1)
USB TO HOST Yes (1)

Amplifiers and Speakers

Amplifiers 40W x 2
Speakers Speaker Box (16cm + 5cm) x 2 [(6 5/16” + 1 15/16”) x 2]

Power Supply

Power Consumption 45W

Accessories

Included AccessoriesHeadphones Hanger Yes
Garantie 5 Jaar
Bezorgkosten Nvt
Bezorgtijd Nvt
Staat In showroom Nvt
Merk Yamaha
Instrument is: Nieuw
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation