Yamaha U1 TA PE TransAcoustic piano Demo

  • Product is : GERESERVEERD
  • Levertijd : Niet meer leverbaar
  • Leverings kosten : Gratis leverservice Dera transport
  • Garantie termijn : 10 Jaar
  • Staat in de Showroom? : Ja

Yamaha U1 TA PE TransAcoustic piano Demo/Showroom-model

Digitaal was nog nooit zo natuurlijk..

Een akoestische piano met een volumeregelaar of een digitale piano met snaren? De nieuwste ontwikkeling van Yamaha gaat de verbeelding te boven en opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden.

TransAcoustic™ is de naam die we dit hele nieuwe soort piano gegeven hebben. Op het meest fundamentele niveau maakt het van het klankbord een 'luidspreker'. Dit betekent dat elk geluid kan worden geleverd via dit natuurlijk resonerende piano-onderdeel.

Hoogte 131 cm   /   Geproduceerd in Japan   /   Garantie 5 jaar

Normale prijs: € 14.400,00

Dera prijs : € 11.980,00

Yamaha
Product Omschrijving
DetailsPianoadviseur Muziekhuis Dera:

het fijne van deze TransAcoustic piano is dat je zonder externe speakers toch met een laag, bescheiden volume kunt spelen. Bij een Silent Piano kun je eventeel luidsprekers aansluiten óf met hoofdtelefoon spelen. Onze ervaring is dat vooral dames niet graag met een hoofdtelefoon spelen. Hiervoor biedt deze TransAcoustic ( Trans Akoestische) U1TA dé oplossing!

Echte akoestische piano

Echte akoestische piano

En het belangrijkst, een TransAcoustic™-piano is een akoestische piano met alle voordelen die u van een Yamaha-piano mag verwachten. Nagenoeg alle onderdelen worden bij Yamaha zelf geproduceerd en dus garanderen we hoogniveau bespeelbaarheid, langdurige duurzaamheid en een prachtige geluid wanneer de hamers de snaren aanslaan. De trillingen van de snaren worden via de kammen overgebracht op het massieve klankbord, dat vervolgens in beweging wordt gebracht en geluid produceert.

Speel piano op elk volume

Speel piano op elk volume

Er zijn momenten dat het volle geluid van een akoestische piano niet wordt gewaardeerd door uw familie of buren. Voor deze situaties activeert u gewoon de TransAcoustic™-functie en de hamers raken de snaren niet langer. Contactloze sensoren onder elke afzonderlijke toets detecteren uw toetsaanslagdiepte, -snelheid en -timing en sturen deze gegevens naar de toongenerator. Pas gewoon het volume aan en hoor het digitale geluid van uw pianospel uit het hele instrument komen.

Geniet van verschillende geluiden

Geniet van verschillende geluiden

De TransAcoustic™-piano biedt 19 vooraf geïnstalleerde geluiden, waardoor u een stem kunt selecteren die precies bij het muziekgenre past dat u speelt. Kies een gesamplede CFX-concertvleugel of uit een selectie met elektrische piano's en orgels tot een marimba en klavecimbel. Bovendien kunt u een willekeurige externe geluidsbron aansluiten om af te spelen via het klankbord.

Geen externe luidsprekers nodig

Geen externe luidsprekers nodig

Met Yamaha's TransAcoustic™-technologie is het niet nodig om externe luidsprekers aan te sluiten. Op het meest elementaire niveau verandert de TransAcoustic-technologie de piano in een 'luidspreker' en het klankbord werkt als het membraan van die luidspreker. Het is niet nodig om extra Luidsprekers en kabels aan te schaffen. De piano is klaar voor u om bespeeld te worden wanneer deze bij u thuis wordt afgeleverd.

3D-geluidsprojectie

3D-geluidsprojectie

Geluiden die via luidsprekers worden weergegeven klinken vaak unidirectioneel, alsof ze uit één enkel punt lijken te komen. In tegenstelling daarmee gebruikt het Yamaha TransAcoustic™-systeem het pianoklankbord voor het genereren van een groter en natuurlijker klinkend geluid. Deze technologie maakt van het hele instrument een resonator en produceert deze een rijke en complexe klank.

Natuurlijke snaarresonantie

Natuurlijke snaarresonantie

De TransAcoustic™-technologie brengt het digitale geluid rechtstreeks over op het pianoklankbord en zorgt dat de piano zelf zich als een luidspreker gedraagt. Het geluid dat u hoort heeft de natuurlijke klankkenmerken van het klankbord. De trilling van het klankbord wordt ook overgebracht naar de pianosnaren en creëert dezelfde natuurlijke snaarresonantie als wanneer u op een akoestische piano speelt. Dankzij het produceren van een rijke klankkleur door het klankbord en het natuurlijke resonantie-effect van de snaren, klinken instrumentstemmen beter dan ooit. Digitaal was nog nooit zo natuurlijk.

Combineer akoestisch en digitaal geluid

Combineer akoestisch en digitaal geluid

Misschien wel de meest sprankelende geluiden worden gegenereerd als u de akoestische en digitale eigenschappen van het instrument combineert - zacht georkestreerde strijkers toegevoegd aan een echte vleugel, bijvoorbeeld. U kunt de sample van de CFX-concertvleugel combineren met de akoestische piano om een zelfs nog krachtiger pianogeluid te creëren.

Speel mee met muziek

Speel mee met muziek

Een andere manier om van TransAcoustic™-technologie te genieten, is om te spelen terwijl de piano wordt begeleid door vooraf opgenomen tracks die via het klankbord worden afgespeeld. Omdat het instrument een echte, volledige besnaarde en resonerende vleugel is, voegen de natuurlijke harmonische trillingen van het klankbord, de kast en in het bijzonder de snaren, een volledig nieuwe dimensie aan het spel toe. De gesamplede geluiden komen tot leven met een helder realisme zoals geen enkel ander instrument dat ooit heeft benaderd. U kunt de USB-poort gebruiken om .wav-bestanden af te spelen of de AUX-IN-aansluiting gebruiken om een willekeurig soort muziekspeler op

Inclusief Silent Piano SH

Silent Piano SH included

De TransAcoustic™ Piano beschikt over Yamaha's gerenommeerde SILENT Piano™ SH-technologie, zodat oefensessies ook met hoofdtelefoons kunnen plaatsvinden. De samples van de bi-auraal gesamplede CFX-concertvleugel zijn vervaardigd met kunsthoofdopnametechniek, om het geluid vast te leggen vanuit de natuurlijke luisterpositie van de pianist. Dit biedt de perfecte speelomgeving zonder te worden gestoord of anderen te storen.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie

Hoe het werkt?

 

thumb

 

Op TransAcoustic™-piano's wordt de technologie geactiveerd door het middelste pedaal in te trappen. Dit brengt een hamerstoprail op zijn plaats en voorkomt dat de hamers de snaren raken. Op TransAcoustic™-vleugels wordt de hamerstoprail motorgestuurd geactiveerd.

 

 

thumb

 

Er worden continu-detecterende optische sensoren gebruikt om de diepte en snelheid te registreren van de toetsen die worden ingedrukt. Samen met de toetssensoren, zijn er grijsschaalsluiters onder elk van de 88 toetsen geïnstalleerd. Een grijsschaalsluiter is een klein, dun plaatje waarvan de optische doorgifte beter wordt, richting de onderkant ervan. Binnen een toetssensor bevindt zich een laserstraal. Als een toets wordt ingedrukt, blokkeert een grijsschaalsluiter die laserstraal, waarbij de hoeveelheid licht die geblokkeerd wordt, evenredig toeneemt met de diepte van de toetsaanslag. Op basis van de hoeveelheid en beweegsnelheid van het geblokkeerde licht, registreert de sensor de diepte en snelheid van de toetsaanslag, evenals de timing waarop de demping moet

 

thumb

Alle geregistreerde informatie van de toetssensoren en grijsschaalsluiters wordt vervolgens doorgegeven aan de toongenerator. Met behulp van de bedieningsunit kunt u uw geluid kiezen en de volume-instelling.

 

thumb

Vanaf de toongenerator sturen we het geoptimaliseerde audiosignaal naar twee omvormers die via een spoel aan het klankbord bevestigd zijn. De spoelen beginnen te bewegen en brengen het klankbord in trilling: u hoort het geluid. De kammen die aan het klankbord bevestigd zijn, brengen de trillingen over op de snaren die beginnen te resoneren.


 

Piano Specifications

 

CabinetFinish Polished Ebony
DimensionsWidth 153cm (60 1/4")
Height 121cm (47 3/4")
Depth 61cm (24")
WeightWeight 242kg (534lb)
KeyboardNumber of Keys 88
Key Surfaces - White Acrylic resin
Key Surfaces - Black Phenolic resin
Keyboard Action Made by Yamaha
SoundboardDrive System Mechanism: TransAcoustic™ technology
HammerType U Series Special
PedalType Damper / Silencing / Soft
FrameType V-pro
Back PostNumber 5
CasterType Single
LidProp Safety Stop -
Key CoverLid/Fallboard Locks Yes
Soft-Close Fallboard Yes

 

TransAcoustic Specifications

 

Type SH
Sensor SystemKey Sensor Noncontact continuous detection optical sensor
Hammer Sensor -
Pedal Sensors Damper pedal: Continuous detection sensor Soft pedal: ON/OFF detection sensor
Mechanism Hammer shank stopper operated by silencing pedal/silencing lever
Action Quick Escape mechanism
Digital ToneType AWM Stereo Sampling
Sound Engine (Piano) SILENT Piano™ function: CFX Binaural Sampling TransAcoustic™ mode: CFX Stereo Sampling
Piano Effects Damper Resonance, String Resonance, Sustain Sample, Key-Off Sample
Internal TonePolyphony (max) 256
Number of Voices 19 (16 voices + 3 dual voices)
Voice Selection (Playback) 480 XG voices + 12 Drum / SFX kits
Wave Memory 256MB
FunctionsReverb Room / Hall 1 / Hall 2 / Stage
Pitch Control 414.8Hz to 466.8Hz
Metronome Yes
Preset Songs 53 (50 Greats for the Piano + 3 piano demonstrations)
MIDI Recording/Playback Yes
USB Audio Recorder Yes
ConnectorsHeadphones Mini Stereo Jack x 2
MIDI IN/OUT Yes
AUX IN/OUT Mini Stereo Jack
Speaker Output Phone jack x 2
SB TO DEVICE Yes
Power SupplyPower Consumption 38 W
Auto Power Off Yes
Accessories Headphones, Headphone hanger, Owner's manual, Music book "50 Greats for the Piano"


Garantie 10 Jaar
Staat in showroom Ja
Bezorgkosten Gratis leverservice Dera transport
Bezorgtijd Niet meer leverbaar
Merk Yamaha
Instrument is: GERESERVEERD
Maandaanbieding Nee
Silent Ja
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation