Domus Sonus 40 DLX

  • Product is : Nieuw
  • Levertijd : Direct Leverbaar!
  • Leverings kosten : Gratis leverservice Dera transport
  • Garantie termijn : 36 maanden
  • Staat in de Showroom? : Ja, mogelijk in andere kleur/uitvoering

De grootste orgelklank uit de kleinste Viscount speeltafel
Vanuit de Physis technologie voor klankopwekking, hebben we een werkelijk revolutionair systeem ontwikkeld dat we RAR, "Real Audio Rendering" (realistische geluidsweergave) hebben genoemd. Dit systeem maakt gebruik van een krachtig drie-dimensionaal en real-time algoritme om de klank van de galmende ruimte weer te geven. Dit schept de mogelijkheid om, samen met de nieuw toegevoegde audiokanalen aan weerszijden van de speeltafel en links en rechts boven de manualen, het geluidsbeeld op een verrassende wijze te verrijken en te verbreden. 

In het centrum van het geluid
U kunt het ruimtelijk effect van de omgeving waarin het orgel staat naar believen vergroten tot aan dat van een kathedraal toe. Het effect kan zonder meer opzienbarend worden genoemd. U zult een soortgelijke verbetering ervaren als wanneer u een "surround" systeem toevoegt aan uw muziek installatie thuis.

Uivoering: Massief houten meubel (leverbaar in licht en donker eiken)

Normale prijs: € 9.595,00

Dera prijs : € 9.495,00

meer informatie
Product Omschrijving
Details

GELUIDSOPWEKKING

Powered by Physis®

Sonus zorgt voor een nieuwe mijlpaal bij de reproductie van het klassieke orgelgeluid, omdat hij effectief de unieke technologieën RAR (Real Audio Rendering) en Physis® combineert. Beide technologieën zijn ontwikkeld door de R&D-afdeling van Viscount. Physis® is een technologie gebaseerd op het maken van complexe rekenkundige algoritmen die in staat zijn om de fysieke en akoestische fenomenen te simuleren die de basis vormen van de geluidsopwekking in het pijporgel. Dat is een volledig andere benadering dan het gebruikelijke samplen van geluid, omdat elke afzonderlijke noot, elk akkoord, elke kleinste nuance van de uitvoering niet het resultaat is van het eenvoudig "afspelen" van een geluid maar voortkomt uit het opwekken van geluid dat vloeiend en in real time plaatsvindt, net zoals in een fysiek instrument. De modelleeralgoritmen die Physis®-orgels zo uniek maken zijn het resultaat van enorme inspanningen die nu het bouwen van innovatieve en veelzijdige instrumenten mogelijk maken en de staat van de kunst herdefiniëren.

 

VERSTERKING

Versterking RAR (Real Audio Rendering)

Uitgaande van de technologie voor het opwekken van geluid Physis® hebben we een revolutionair nieuw geluidssysteem ontwikkeld genaamd RAR (Real Audio Rendering). Het hart van het systeem is een krachtig algoritme voor geluidsverwerking in real time dat, in combinatie met vier nieuwe aanvullende geluidskanalen die zich op specifieke punten van de console bevinden, in staat is om met grote nauwkeurigheid het akoestische veld te herscheppen dat door een echt pijporgel wordt geproduceerd in een grote galmende ruimte. Dankzij de RAR-technologie hebt u het volledige beheer over de indruk die de ruimte maakt waarin het instrument staat, tot aan de sfeer van een grote kathedraal toe. Dat is allemaal mogelijk zonder extra luidsprekers aan te sluiten. De veelzijdigheid van de Physis®-technologie, gecombineerd met een grondige studie van de optimalisatie van componenten, heeft ons in staat gesteld om het gehele systeem te integreren in de nieuwe orgelconsoles, in een uitzonderlijk compact ontwerp.

In aanvulling op de traditionele versterking hebben we twee paar full-range luidsprekers op strategische punten van de console geplaatst: een paar op de buitenpanelen en een paar op het zijpaneel van de bovenste stop. Omdat het geluid vanuit verschillende posities komt, is het op deze manier mogelijk om de meervoudige weerkaatsingen van de muren, vloer en plafond van een grote ruimte te simuleren. Het effect is verbijsterend. U ervaart een verschil dat net zo merkbaar is als wanneer u een surround sound-systeem aan uw tv thuis toevoegt.

 

KLAVIER

"Tracker Touch"-klavier

Omdat we het belang van het klassieke orgelklavier kennen, hebben we de uiterste zorg besteed aan de keuze van de allerbeste componenten. De mechanica van de toetsen geven de indruk van een ware tractuur, door de snelheid van het indrukken van de toetsen op te halen. Hierdoor kunt u het "Tracker Touch"-effect voelen, oftewel de samenhang tussen de "aanraking" door de organist en de transient attack van elke virtuele pijp. Het klavier is niet alleen prettig en consistent om te bespelen, maar het is ook dynamisch gevoelig, wat handig is voor de MIDI- en orkestrale geluiden - maar ook essentieel voor het leveren van het "Tracker Touch"-effect.

 

AANSLUITINGEN

Complete aansluitingen

Een complete selectie aan externe aansluitingen is slim geplaatst.

In aanvulling op standaardaansluitingen (MIDI In, Out, Thru; hoofdtelefoon, stereo-ingangen) is er een microfoon met versterkingsregeling, 4 externe meervoudige uitgangen + Sub, met de optie om deze uit te breiden tot 12+1 (Sub). Tevens zijn er USB Host- en Device-aansluitingen.

Voor de USB Host-aansluiting is het mogelijk om een stick te gebruiken om geluidsinstellingen op te slaan en te uploaden.

Met de USB Device-aansluiting kunt u verbinding maken met een pc om alle aspecten van het orgel aan te passen. Met de optionele "Physis Editor" voor de pc kunt u elk individuele register voor elke individuele noot aanpassen - inclusief volume, toonhoogte, ruimtelijke dispositie - plus nog veel meer andere parameters.

 

INTERFACE

De knoppen en tabs voor het in- en uitschakelen van registers, de pistons en alle andere commando's zijn ergonomisch ontwikkeld om snel en gemakkelijk te reageren op de wensen van de gebruiker. De display bevindt zich op het zijpaneel met zijn eigen set bedieningselementen. De indeling is mooi geïntegreerd met het instrument om onbeperkte mogelijkheden en aanpassingen onder handbereik van de gebruiker te brengen.

 

PEDALEN

Twee pedalen

De twee pedalen bieden een vloeiende en nauwkeurige beweging, die een volledige controle mogelijk maakt over het volume voor Manuaal II, het volume voor Manuaal I, evenals Crescendo.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie
Keyboards 2
Manuals 2 x 61-tonig "tracker touch"-klavier met snelheidsregeling voor MIDI- en Orchestra-secties.
Pedalboard 30-tonig recht, recht concaaf, radiaal concaaf
Register Control Tilt Tab
Internal Amplification 6 x 60 watt + 1 x 100 watt
Speakers 9
Expression Pedals 1
Crescendo Pedal Ja
» STOP & VOICES

------------------------------------------------------------------

Pedal 9
Great 12
Swell 13
Total Voices 34. Honderden stemmen in de interne geluidsbank
Styles 4 vooraf ingesteld en 4 door de gebruiker programmeerbaar. Honderden geluidsstijlen kunnen worden geladen en/of opgeslagen op/van intern geheugen en USB-stick
Total Voices Selecteerbaar extra geluid voor elke stop
Orchestral Voices Selecteerbaar extra geluid voor elke stop Selecteerbaar extra geluid voor specifieke stop
General Pistons 8
Memory Bank 16
Total Memories 128 algemeen, tienduizenden met USB-stick
Piston Sequencer Vorige - volgende pistons
» ACCESSORIES

------------------------------------------------------------------

Automatic Pedal Ja
Enclosed Piston Ja
Couplers 3
Transposer -1,2
General and Reverb Volume Met draaibare potentiometers
MIDI inschakelen Ja
Orchestra and Midi Sustain Schopschakelaar op de zijkant van het expressiepedaal
Remote Control Optionele, tot 50 m werkende afstandsbediening met ingebouwd 2 x 16 display
» DISPLAY

------------------------------------------------------------------

Display 128 x 64 pixels, grafisch met verlichting
Voice Parameters Voor ieder register instelbare stemparameters
Divisional Volume Apart voor elke divisie
Volumi Rendering Audio Apart voor frontluidsprekers en zijluidsprekers
Tremulant 2, voor elk manuaal diepte en snelheid apart instelbaar
Reverb 8 typen
Ensemble Effect Instelbaar
Air Pressure Effect In verhouding met de actieve stemmen
Tracker keyboard Effect Ja
Historic Temperaments Kirnberger II, Kirnberger III, Werckmeister III, Werckmeister IV, Werckmeister V, Vallotti, Silbermann I, Silbermann II, Kellner 1975, Meantone, Meantone pure minor third, Zarlino, Sauveur I, Sauveur II, Barca, Rameau, Pythagorean; elk met programmeerbare "tonische" Key Note
Short Octave Onafhankelijk programmeerbaar voor elk klavier en pedaalklavier
Keyboards Inversion Ja
Output Routing Voor ieder register instelbare verdeling op de windlade
External Output Volume Control Onafhankelijke volumeregeling voor elk kanaal
5 Bands Equalizer on External Outputs Onafhankelijke equalizer voor elk kanaal
5 Bands Equalizer on Internal Amplification Ja
Midi Programmable Tx/Rx Midi Ch., Tx/Rx Midi Filter, Send PG, Keyb. Midi Velocity
Sequencer Interactieve song-sequencer met overschrijffunctie
File Management Kopiëren, laden, opslaan, hernoemen, verwijderen enz.
Lock Organ Met wachtwoord
»CONNECTION

------------------------------------------------------------------

Midi In, Out, Thru Ja
Stereo Headphone Output Ja
Stereo Aux Input Ja
Mic. Input Met versterkingsregeling
External Output 5, 13 met uitgang optionele uitbreidingskaart
USB to PC Voor precieze afstemming en aanpassing, zoals stop voor stop, noot voor noot volume- en toonhoogteregeling, stop-dispositie, interne en externe routering, enz. (optie)
USB for Pen Drive Ja
Dimension without Pedalboard (WxHxD) 126,4 x 119,1 x 56,8 cm
Dimension with Pedalboard (WxHxD) (met 30-tonig concaaf pedaalklavier) 126,4 x 119,1 x 96,6 cm
» CONSOLE

------------------------------------------------------------------

Cabinet Structure Elegante constructie met houtfineer in donker of licht eiken (Sonus 40DIx) of in donkere of lichte eikenkleur (Sonus 40). Bijpassende bank
Color Dark Oak, Light Oak
Finishing Real Wood veneer (DLX), Simulated wood
Weight 109,5 kg

 

                   

 
                

Instrument is: Nieuw
Bezorgkosten Gratis leverservice Dera transport
Bezorgtijd Direct Leverbaar!
Garantie 36 maanden
Staat in showroom Ja, mogelijk in andere kleur/uitvoering
Merk Nvt
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation