Een vleugje historie

Denk je aan muziek dan denk je aan Muziekhuis Dera

Al sinds 1974 is Muziekhuis Dera toonaangevend op het gebied van toetsinstrumenten.

Nadat mijn vader Willy Dera veertig jaar geleden faam maakte met Muziekhuis Willy Dera aan de Baanstraat in Landgraaf/Schaesberg zijn wij uitgegroeid tot dé toetsen speciaalzaak van Zuid-Nederland.
In 1990 werden alle activiteiten geconcentreerd in Heerlen en deed pap het rustiger aan. Trots was hij op de in 2000 volledig gerenoveerde showroom aan de Stationstraat 5 in Heerlen-Centrum waar hij bijna dagelijks vertoefde.
Je kon altijd op hem rekenen als je hem nodig had.

Willy Dera is op 8 juni 2003 aan longkanker overleden. Hij werd 65 jaar. Exact 7 jaar later, op 8 juni 2010 is mijn moeder Gonny, die tot het laatst de administratie verzorgde, plotseling overleden.

 

In 2008 koopt Muziekhuis Dera het belendende pand Stationstraat nr. 6 met het oog op een forse uitbreiding van haar showroom. De keus voor u is nog ruimer en overzichtelijker geworden.
In onze nieuwe pianoafdeling staat zowel de gehele serie Kawai als Yamaha piano's. Yamaha's instapmodellen B-series en P-series maar ook de standaard modellen van de U-series zoals de U1 en U3. Uiteraard staan ook de handmade YUS-Series en SE-series ter vergelijk in onze showroom. Evenals de nieuwste C3X Silent vleugel. Zelfs de allernieuwste TransAcoustic piano staat voor u opgesteld. Van Kawai K200 ATX-3 in wit hoogglans, K300 Aures tot Kawai K300 met silver beslag. Van model K500 met Anytime ATX-F systeem (met ingebouwde speakers) tot de fantastische (132 cm) Kawai K6 toppiano. Topmodellen digitale piano's staan hier overzichtelijk naast elkaar opgesteld om door u getest te worden. Vergelijk in alle rust Yamaha's CLP-685PE met Kawai CA98 of CS-11 met de nieuwste Roland LX-708. Welk model van de CVP-serie spreekt u meer aan? De nieuwste modellen CVP-805PE of CVP809-PE (SA2 klanken). Ook de hybrid piano Yamaha NU-1X en de Avantgrand modellen N1X, N2 en N3X staan hier te pronken. Of Kawai Novus modellen? Ze staan er allemaal! Onze accordeonafdeling is uitgebreidt tot ruim 180 accordeons, V-accordeons en steirische harmonica's die overzichtelijk in prachtige accordeonkasten staan opgesteld.

Kortom...bespeel, bekijk, beluister en geniet van onze enorme collectie piano's, vleugels, digitale piano's, digitale vleugels, Silent piano's, Silent vleugels, orgels, keyboards,
accordeons, V-accordeons en steirische harmonica’s.

Naast onze verkoopactiviteiten zijn wij sinds jaar en dag actief op het gebied van verhuur. Klassiek of populair,
bijna alle instrumenten kunt u bij ons huren tegen concurrerende prijzen.

Wij geven u graag een deskundig en persoonlijk advies. Kom vrijblijvend bij ons binnen en laat u overtuigen.

En natuurlijk kunt u altijd rekenen op onze vertrouwde service.

U bent van harte welkom!

Pedro Dera

Eigenaar Muziekhuis Dera