Huur een Orgel


Een orgel huren gaat heel eenvoudig met het unieke Muziekhuis Dera: Huur-met-recht-op-koop plan

Ondanks het gegeven dat de prijzen voor (occasion) orgels de laatste jaren flink gezakt zijn moet je voor een modern kwaliteitsorgel met een goede klank en ruime mogelijkheden nog steeds een aanzienlijk bedrag op tafel leggen. Het is wellicht zinvoller een goed orgel te huren dan een 2e handsje te kopen! Als je na een half jaar merkt dat je écht geen talent hebt….halen wij het orgel gewoon terug en ben je van alles af! Om dat te ontdekken heeft Muziekhuis Dera een uniek huursysteem dat je de mogelijkheid biedt éérst een orgel te huren voordat je koopt. Als blijkt dat het orgelspelen een succes is, kun je besluiten tot koop van het gehuurde instrument. Alle betaalde huur wordt dan volledig in mindering gebracht op de koopsom (binnen 12 maanden). Het is zelfs mogelijk een ander orgel te kiezen.

De voordelen van ons huur met recht op koop plan

  • Je huurt minimaal voor een periode van zes maanden
  • De huurprijs bedraagt vanaf € 25, - per maand (prijs afhankelijk van model)
  • Je betaalt 0% rente en meestal géén borg
  • Bij aankoop wordt alle betaalde huur gerestitueerd! (vanaf de 7e maand de helft retour)
  • Je betaalt dezelfde (internet) prijs die ook geldt bij directe koop. Eigenlijk betaal je het orgel in twee keer, dit is het comfortabelste systeem van Nederland!
  • Je bent niet verplicht het orgel die je huurt te kopen. Het staat je vrij om een ander orgel in dezelfde of hogere prijsklasse uit onze collectie te kiezen.
  • Het gegeven dat je dus niet “vast zit” aan het gehuurde orgel, is absoluut een groot voordeel van ons huursysteem. Als je namelijk een paar maanden les hebt gehad kun je veel beter je klankvoorkeur bepalen. Dan is het fijn als nog te kunnen switchen als je tot definitieve aanschaf overgaat. Misschien toch die prachtige Roland Atelier ** ? Of die Yamaha US-1** met diskdrive en afstandsbediening?
  • Eventuele transportkosten zijn afhankelijk van model, afstand en situatie op locatie.**
  • Mocht de interesse voor het orgel spelen niet voldoende blijken, dan kun je na 6 maanden gewoon per maand opzeggen. Je brengt hem terug of wij halen het orgel op en je bent overal vanaf.

Voorbeeld:

Je huurt een Technics EA-5 met een prijskaartje van € 1.200, - incl. krukje. Het huurbedrag bedraagt € 50, - per maand. Stel je besluit dit orgel na 6 maanden aan te schaffen dan is het restbedrag:

Technics EA-5 € 1.200, - minus € 300, - (huur) = restbedrag € 900, -*

Indien u na 6 maanden nog niet zeker bent of u talent heeft kunt u eventueel het huurplan verlengen met nog eens maximaal 6 maanden. Het restbedrag na 12 maanden wordt dan:

Technics EA-5 € 1.200, -  minus € 600, - (huur) = restbedrag € 600, - *

** kan eventueel geleverd worden (afhankelijk van afstand)