Kawai CA98 PE demo/showroom digitale piano

  • Product is : VERKOCHT!
  • Levertijd : Niet meer leverbaar
  • Leverings kosten :
  • Garantie termijn : 5 Jaar
  • Staat in de Showroom? : Nee

Kawai CA98 PE zwart hoogglans demo/showroom-model

5“ Touchscreen, SK-EX Rending klankopwekking, TwinDrive Soundboard systeem, ONKYO techniek en nog veel meer.

Grand Feel II mechaniek met drukpunt simulatie en houten klavier met Ebony & Ivory Touch oppervlakken

Het model CA98 is voorzien van het Grand Feel II mechaniek met houten toetsen dat – dankzij de 90-jarige ervaring van Kawai in de pianobouw - een buitengewoon realistisch speelgevoel geeft. De lengte van de toetsen van het Grand Feel II klavier (van de voorkant van de toets t/m de pen van de balansbalk) is langer dan bij ieder ander klavier van een digitale piano. Alle achtentachtig zwarte en witte toetsen zijn compleet van lange houten onderdelen vervaardigd. Zoals bij een vleugel beweegt iedere toets zich zacht op een balansbalk. Bij de aanslag van een toets wordt, net als bij het originele instrument, een hamer met gewicht naar boven bewogen. Bovendien zorgt het 3-voudige sensorsysteem voor een optimale repetitie en spelcontrole. De hamers met gegradueerde gewichten laten een echt vleugelgevoel ontstaan. Bovendien zijn in het voorste gedeelte van iedere toets van het Grand Feel II klavier gewichten aangebracht, zodat een nog betere balans tussen een sterk fortissimo (zonder vermoeidheidsverschijnselen) en een perfecte controle in het pianissimo mogelijk is. Bovendien is het Grand Feel II klavier met een drukpunt simulatie uitgerust, die voor een perfecte controle bij het pianissimo spel zorgt. Alle 88 toetsen van het Grand Feel II klavier zijn met een op ivoor lijkend beleg uitgerust (Ebony&Ivory Touch), dat vocht absorbeert en de speler door een stroef oppervlak meer zekerheid en een excellente spelcontrole geeft.

Incl. luxe beethovenbank made in Italy

Kawai
Product Omschrijving
Details

De klank van de Shigeru Kawai SK-EX concertvleugel, gereproduceerd met de nieuwste SK-EX Rendering Sound technologie

De schitterende klank van de Kawai SK-EX concertvleugel vormt het hart van de nieuwe CA98. De wereldwijd in hoog aanzien staande Shigeru Kawai modellen worden vanwege hun heldere klank gewaardeerd en zijn steeds weer te vinden op de podia van concertzalen en conservatoria. Om de indrukwekkende klank van de Shigeru vleugel zo natuurgetrouw mogelijk te kunnen reproduceren, heeft Kawai de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door een Multi-Channel-sampling met hoge resolutie van alle 88 toetsen, gecombineerd met de nieuwste resonantie modelling technologie. De Multi-Channel-sampling bevat de klank, opgenomen van meerdere posities van de Shigeru Kawai concertvleugel, die een breder spectrum kan reproduceren en zodoende meer levendige en authentieke klankveranderingen bij een dynamisch spel mogelijk maakt. Deze natuurlijke en expressieve klank wordt nog rijker door het gebruik van Physical Modelling met nieuw ontwikkelde resonantie algoritmen. De complexe totale klank, die samengesteld is uit de snaren, de pedalen en vele andere onderdelen van een akoestische concertvleugel, geeft de speler het gevoel alsof hij achter een echt instrument zit.

TwinDrive Soundboard systeem

Met het nieuwe TwinDrive Soundboard systeem is Kawai erin geslaagd een breed frequentiespectrum direct via de zangbodem weer te geven. Voor het eerst wordt de achterste zangbodem met twee transducers in trilling gebracht, zodat er geen extra basluidsprekers nodig zijn. Het resultaat is zodanig dat de trillingen net als bij een echte piano afgegeven worden en de weergave van de pianoklank een optimale akoestische kwaliteit bereikt. Dit systeem is gebaseerd op de natuurlijke resonantie van akoestische piano´s en is daarom van een veel betere kwaliteit dan het principe van normale luidsprekersystemen.

Alternatieve akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken

Behalve met de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking is de CA98 nog met de populaire Harmonic Imaging XL technologie uitgerust. Deze bevat akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken. Zo vindt u bijvoorbeeld de bijzondere klank van de Kawai EX concertvleugel, die – naast andere vleugels – vaak internationaal door beroepspianisten voor evenementen zoals het Chopin-, Tsjaikovski- of het Rubinsteinconcours wordt uitgekozen. De klanken van de middelgrote Shigeru Kawai vleugel SK-5 en van de akoestische Kawai piano K-60 geven de speler de mogelijkheid ook eens verschillende klankkarakteristieken van verschillende afmetingen van vleugels of de karakteristiek van een akoestische piano te leren kennen. Behalve over de akoestische pianoklanken beschikt de CA98 over een uitgebreide keuze aan verdere klanken, zoals bijv. E-piano´s, Hammond- of kerkorgel, strijkers- of ook koorklanken, die de musicus een zeer afwisselend spel van de meest uiteenlopende genres mogelijk maken. De Dual modus maakt het gelijktijdig spelen van twee verschillende klanken (bijv. vleugel en strijkers) op het klavier mogelijk, terwijl de Split resp. vierhandig modus een onderverdeling van het klavier in een linker en een rechter gedeelte mogelijk maakt.

Verander het klankkarakter naar uw voorstellingen met de Virtual Technician

Met de geïntegreerde Virtual Technician functie in de CA98 kan het klankkarakter van de gekozen akoestische piano-, clavecimbel- of E-pianoklank eenvoudig via de display worden veranderd. Zo kan men bijvoorbeeld de intensiteit van de resonanties van snaren, dempers en klankkast of het geluid van de terugvallende hamers instellen. Men kan zelfs de toonhoogte en het volume van enkele afzonderlijke tonen veranderen en vervolgens op een favoriete geheugenplaats opslaan.

Bluetooth® MIDI en Audio

Naast de MIDI aansluitingen, waarmee een verbinding met andere MIDI toestellen kan worden gemaakt, is de CA98 digitale piano ook met Bluetooth MIDI en Bluetooth Audio techniek uitgerust, die een draadloze communicatie met ondersteunde Smart Devices (bijv. smartphone of tablet) mogelijk maakt. Wanneer de CA98 een keer met een smartphone, tablet of een ander intelligent toestel is verbonden, kan de bezitter in verbinding met zijn instrument comfortabel gebruikmaken van een ruime keuze aan muziekgerelateerde apps of bijv. zijn audiofiles, die op een gekoppeld product opgeslagen zijn, draadloos via de luidsprekers van de CA98 weergeven. * De Bluetooth functionaliteit is niet in ieder verkoopland in de CA98 voorhanden.

USB to Device functionaliteit met MP3/WAV opname en weergave

De CA98 is met USB aansluitingen uitgerust, die u niet alleen de mogelijkheid bieden om MIDI gegevens met een aangesloten computer uit te wisselen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook gegevens direct op een USB geheugenmedium opslaan of van een USB geheugenmedium direct in het instrument laden. Deze USB to Device functionaliteit maakt het mogelijk om songs (die in het interne geheugen van de CA98 werden opgeslagen) op een extern geheugenmedium af te spelen of daarop opgeslagen MIDI-files (SMF) direct met het instrument af te spelen zonder extra hardware nodig te hebben. Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingsartiest in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk. U kunt ook uw eigen spel in het MP3- of WAV-formaat opnemen en bijvoorbeeld aan uw vrienden per e-mail sturen, de songs op een smartphone of een computer beluisteren of op uw computer op een cd branden.

Premium Audio hardware van Onkyo

Ontwikkeld in samenwerking met Onkyo, een van de toonaangevende Japanse Premium Audio producenten, is de CA98 het eerste instrument waarin speciale componenten voor een High-End Audio weergave gebruikt worden. Met innovatieve technologieën, zoals bijv. 1-Bit Processing, Dual DAC Signal Conversion en de DIDRC Filtering van Onkyo, wordt de klankweergave van de Shigeru Kawai concertvleugel ongelooflijk helder en krachtig. Ook het spelen via koptelefoon wordt dankzij de geïntegreerde uiterst krachtige koptelefoonversterker Discrete Spectra Moduls een bijzondere belevenis.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Technische Informatie
Klavier 88 houten toetsen met Ivory/Ebony Touch toetsenbeleg, Grand Feel II mechaniek met drukpunt simulatie
Interne klanken Pianist modus: SK-EX Concert Grand, 10 rendering karakters Sound modus: 88 sounds
Klankopwekking Pianist modus: SK-EX Rendering, 88 toetsen multi-channel piano sampling, 88 toetsen resonance modelling Sound modus: Harmonic Imaging™ XL, 88 toetsen piano sampling
Keyboard modi Dual, Split, Vierhandig (incl. volume/balans regeling)
Polyfonie max. 256-stemmig
Effecten Pianist modus: Resonance Depth (10 types), Ambience (10 types) Sound mode: Reverb (6 types), Effects (24 types), (Chorus x 3, Delay x 3, Tremolo x 3, Auto pan x 2, Phaser x 2, Rotary x 6, Combination x 5)
Virtual Technician Pianist modus: Touch Curve (incl. User), Voicing (incl. User), Damper Noise, Fall-back Noise, Hammer Delay, Minimum Touch, Key Volume (incl. User), Half-Pedal Adjust, Soft Pedal Depth Sound modus: Touch Curve (incl. User), Voicing (incl. User), Damper Resonance, Damper Noise, String Resonance, Undamped String Resonance, Cabinet Resonance, Key-off Effect, Fall-back Noise, Hammer Delay, Topboard Simulation, Decay Time, Minimum Touch, Stretch Tuning (incl. User), Temperament (incl. User), Temperament Key, Key Volume (incl. User), Half-Pedal Adjust, Soft Pedal Depth
Interne Recorder Pianist modus: 3 song recorder (ca. 10 min. per song) Sound modus: 10 songs, 2 sporen recorder (ca. 90,000 noten)
USB Recorder Weergave: MP3, WAV, SMF, KSO (interne song file) Opname: MP3, WAV, Overdub audio, Save as SMF/KSO, Line In Recording
Metronoom 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8, 7/8, 9/8, 12/8 + 100 slagwerkritmes 10~400 bpm (20~800 bpm bij maatsoorten met achtste noten)
Interne songs Demo Songs: 39 songs Piano Music: 29 songs Concert Magic: 176 songs Lesson functie: Oefeningen van Burgmüller, Czerny, Beyer, Bach, Chopin en vingeroefeningen incl. muziek / titels van Alfred zonder muziek
Favorites 16 geheugenplaatsen (4 x 4 pagina´s)
Transpose Key Transpose: -12~+12 halve toonsafstanden Song Transpose: -12~+12 halve toonsafstanden
Verdere instellingen & functies Sound Settings: Tuning (Sound mode only), Damper Hold (Sound mode only), Tone Control (incl. User), Speaker Volume, Line In Level, Wall EQ (CA98 only), SHS Mode, Phones Type, Phones Volume, LCD contrast, factory reset, MIDI setting, Bluetooth setting System Settings: Bluetooth MIDI, Bluetooth Audio, Bluetooth Audio Volume, Rename File, Delete File, USB Format, MIDI Channel, Send PGM, Local Control, Transmit PGM# On/Off, Multi-timbral Mode, Channel Mute, LCD Contrast, Auto Display Off, Auto Power Off, Factory Reset
Display 5” LCD touchscreen (480 x 800 pixels)
Bluetooth Bluetooth (Ver. 4.0; GATT compatibel) conform met de Bluetooth Low Energy MIDI specificatie
Lessenaar 6 posities instelbaar
Aansluitingen LINE IN (1/8” STEREO), LINE IN Level, LINE OUT (1/4” L/MONO, R), Headphones x 2 (1/4”, 1/8”), MIDI (IN/OUT), USB to Host, USB to Device
Pedalen Grand Feel Pedal systeem: Sustain (half pedaal mogelijk), Soft, Sostenuto.
Luidsprekersysteem 7 cm x 4 (luidspreker),  1.4 cm x 2 (dome tweeter),  Soundboard systeem
Versterker 135 W (45 W x 3)
Vermogen 55 W
Afmetingen in cm (zonder lessenaar) 145,5 (b) x 46,5 (d) x 94,0 (h)
Gewicht in kg 85
Garantie 5 Jaar
Bezorgkosten Nee
Bezorgtijd Niet meer leverbaar
Staat in showroom Nee
Merk Kawai
Instrument is: VERKOCHT!
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation