Roland FR-8X BK V-Accordion occasion

 • Product is : VERKOCHT!
 • Levertijd : Niet meer leverbaar
 • Leverings kosten :
 • Garantie termijn :
 • Staat in de Showroom? : Nee

Occasion Roland FR-8X BK incl. originele Gig Bag

Met de FR-8x stelt Roland een topaccordeon voor dat de formule voor de perfectie fusie van een traditionele accordeon met hedendaagse digitale mogelijkheden gevonden lijkt te hebben.

Levering inclusief/reeds geïnstalleerd:

 • ALPINE Sound Expansion incl. User Programs (Alpine, Krainer)
 • DALLAPÈ Sound Expansion incl. 7 Sets (Liturgica, Centenario)
 • ORCHESTRA Sound Expansion incl. 7 Sets (Electro, Synth etc..)
 • BALKAN Sound Expansion incl. 4 Sets (Oost-Europa, Balkan landen)
 • GRATIS 8GB USB-stick om uw User Programs op te slaan
 • DERA Sets o.a. Beltuna, Gus Viseur, Accordiola, J. Meijer, Swingmaster, Ard v. Damme, Y. Horner, J. Woodhouse etc..
 • LIVE DRUMMER 60 ritmes zoals Disco-Fox, Tango, Jive, Ballerman, Tulpen Wals, Rumba, Eng. Waltz (Ballroom Tempi)
 • 75 ENTERTAINER SONGS speel mee met bekende nummers om uw publiek te vermaken (bladmuziek € 29 )
 • 25 SFX Effects zoals Rain, Applause, Nature etc..maken uw spel nog professioneler
 • GRATIS DRAADLOOS MIDI bij aankoop arranger module zoals Ketron SD40, Ketron SD90, Ketron EVENT X
 • Competente instructie, uitleg & service met TIPS & TRICKS, ook na aankoop bent u welkom
 • GRATIS BAG, bijpassende originele Roland tas met accessoire vak voor comfortabel vervoer van uw V-Accordion
Roland
Product Omschrijving
Details

‘Akoestische’ respons dankzij Dynamic Bellows Behavior

De Dynamics Bellows Behavior-technologie van de FR-8x wordt door accordeonisten beschouwd als een nieuwe mijlpaal voor digitale accordeons. De technologie simuleert namelijk de variërende weerstand van de balg in functie van het aantal simultaan gespeelde noten en het aantal tongen, die tegelijk moeten trillen – een “akoestisch” fenomeen. De luchtdruk in de balg van de FR-8x wordt, met andere woorden, aangepast aan het aantal simultaan gespeelde noten, wat een beduidend realistischere respons en een vertrouwde controle over de dynamiek mogelijk maakt. En er is nog meer goed nieuws: wie deze nuancering net iets te ver vindt gaan, kan de Dynamic Bellows Behavior-technologie deactiveren om met de bekende V-Accordion-respons te spelen.

Kleurendisplay en intuïtieve bediening

Ook de bediening van de FR-8x heeft geprofiteerd van de “input” van professionele V-Accordion-gebruikers: het grote kleurendisplay houdt je op de hoogte van de actuele instellingen en het nieuwe bedieningspaneel laat een snelle en doeltreffende bediening via vast toegewezen knoppen en regelaars toe. Aan de 3 nieuwe kinregisters kan je de gewenste functies (bv. register- of User Program-keuze) toewijzen en de betreffende instellingen beïnvloeden zonder je handen van het klavier c.q. de basknoppen te halen. Het aantal User-programma’s werd trouwens uitgebreid tot 1400, zodat je jouw volledige repertoire kunt “vastleggen”. Het laden van die instellingen gaat eveneens beduidend sneller dan ooit tevoren.

Nu écht ‘alles erop en eraan’

De FR-8x kan volledig autonoom (d.w.z. zonder pedaaleenheid met bijkomende aansluitingen) worden gebruikt. Hij werkt op batterijen en bevat een hoogwaardig versterkingssysteem. Voor het eerst hoeven de batterijen niet meer uit de FR-8x te worden gehaald om ze op te laden – sluit gewoon de bijgeleverde adapter aan en speel verder tot de batterijen opnieuw geladen zijn. Alle aansluitingen –MIDI, USB en de audio-uitgangen voor de verbinding met een extern versterkingssysteem– bevinden zich nu op het instrument zelf.

Nog meer klanken van wereldformaat

Naast een uitgebreide selectie accordeonklanken van over de hele wereld biedt de FR-8x meer dan 180 orkest- en percussieklanken voor het opzoeken van nieuwe muzikale oorden. Strijkers, koperblazers, elektrische en akoestische gitaren, koor, kerkorgel, harp, etnische klanken, synthesizers en talrijke drumkits… u vraagt, wij draaien! Daar komt dan nog een Virtual ToneWheel-orgelsectie met virtuele registerschuiven en drie partijen bij: “Upper” (rechterhand), “Lower” (akkoordsectie) en “Pedal” (basknoppen). Ook dit topmodel is uiteraard voorzien van de vier geheugenbanken (telkens 8MB) voor het laden van bijkomende Roland-sounds.

Zones, layers en drums

De FR-8x biedt verschillende modes voor het pianoklavier (rechterhand): de Whole-, Zone-, High- en Low-mode. In bepaalde gevallen kan je met de rechterhand maar liefst 4 klanken tegelijk aansturen. Ook de linkerhand ondersteunt vanaf heden layers. De programmeerbare “Drum”-functie is dan weer bedoeld voor wie met de linkerhand niet alleen de bas en akkoorden, maar ook meteen de drumpartij wil spelen.

Multi-effectprocessoren en ‘looper’

De FR-8x is uitgerust met 4 apart programmeerbare multi-effectprocessoren (MFX) – telkens één voor de accordeon-, Orchestra 1-, Orchestra 2- en akkoord-orkestsectie. Elke processor biedt 84 algoritmes waarvan je er telkens één kunt kiezen (sommige algoritmes bevatten twee effecten). De “looper” van de FR-8x kan voor de live-opname van een accordeon-/bandbegeleiding worden gebruikt, die je dan als basis voor je improvisaties of solo’s kunt hanteren.

Opname en weergave van audio op een USB-geheugenstick

De MP3/WAV-player speelt audiobestanden direct van een USB-stick af, zodat je altijd over een gelikte begeleiding beschikt. Je hoeft de USB-stick maar op de goed bereikbare poort op het frontpaneel aan te sluiten en met de vast toegewezen bedieningsorganen het gewenste nummer te kiezen en te starten. Omgekeerd kan je je spel in de vorm van audiodata op de betreffende USB-stick opnemen, wat altijd van pas komt voor leuke herinneringen of om je technische vorderingen te evalueren. Daarnaast is de FR-8x voorzien van een USB Host-poort aan de zijkant, die je met je computer kunt verbinden om je instellingen te archiveren, de klanken van je V-Accordion aan te passen of toekomstige updates te installeren.

Aanvullende Informatie
Aanvullende Informatie
Merk Roland
Instrument is: VERKOCHT!
Garantie Nee
Bezorgtijd Niet meer leverbaar
Bezorgkosten Nee
Staat in showroom Nee
Aantal Bassen 120
Piano of knoppen klavier Piano klavier
Cassotto ja
Technische Informatie

Technologie als eerbetoon aan de traditie

Met de FR-8x stelt Roland een nieuw topaccordeon voor dat de formule voor de perfectie fusie van een traditionele accordeon met hedendaagse digitale mogelijkheden gevonden lijkt te hebben. Deze V-Accordion met pianoklavier is immers het antwoord op de vragen en suggesties van een groot aantal accordeonisten i.v.m. de expressiviteit en veelzijdigheid van hun favoriete instrument: de innovatieve Dynamic Bellows Behavior-technologie zorgt voor een balgrespons, die nauw aansluit bij de werking van een akoestisch accordeon, terwijl het fors uitgebreide klanken- en effectarsenaal evenals de “looper” op zich al een enorme brok inspiratie vormen. De FR-8x is hoe dan ook de perfecte symbiose van de akoestische accordeontraditie met creatieve mogelijkheden, die alleen dankzij de exclusieve V-Accordion-technologie mogelijk zijn.

 • V-Accordion-topmodel met pianoklavier en talrijke functies, die ons door professionele accordeonisten werden gesuggereerd.
 • Nieuwe Dynamic Bellows Behavior-technologie voor een perfecte balgrespons in alle registers.
 • Opladen van de batterijen zonder ze uit het instrument te halen: sluit gewoon de bijgeleverde adapter aan.
 • Groot aantal accordeonklanken van over de hele wereld, plus 180 orkest- en percussieklanken en een Virtual ToneWheel-orgelsectie.
 • 4 multi-effectprocessoren (MFX) – telkens één voor de accordeon-, Orchestra 1-, Orchestra 2- en de akkoord-orkestsectie.
 • Compleet herwerkte bediening met een groot kleurendisplay, een logische indeling van het bedieningspaneel en 3 programmeerbare kinregisters voor een hands-free bediening van de gewenste functies.
 • 1400 User Program-geheugens voor de opslag van uw instellingen.
 • “Looper”-functie voor de instant-voorbereiding van heuse accordeonorkesten of het soleren over een zelf ingespeelde begeleiding.
 • Opname en audioweergave met behulp van een USB-geheugenstick; USB Host-poort voor de aansluiting op een computer.
Maandaanbieding Nee
Bezorg-, Tranport-, Info- aanvraag

U kunt het onderstaande formulier gebruiken, om vragen te stellen over dit product.

U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Loading gears animation